política

La CUP denuncia que l'opacitat en la gestió de les empreses municipals continua

La formació anticapitalista destaca que després que sortís a la llum el cas de la targeta de crèdit de l'EMT i de la despesa en "coaching" per al personal de l'AMT no han pogut aclarir res

per Redacció , 16 de novembre de 2017 a les 15:24 |
Laia Estrada, regidora de la CUP, denúncia opacitat en la gestió de les empreses municipals | CUP Tarragona
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de novembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La CUP destaca que després que sortís a la llum el cas de la targeta de crèdit de l'EMT i del "coaching" per al personal de l'AMT les empreses municipals de Tarragona segueixen sent "opaques en la seva gestió".

La portaveu del grup municipal, Laia Estrada, ha destacat que mig any després tot segueix igual i lamenta que quan van demanar la normativa que es reflectia en l'informe que es va manar fer per tal d'esclarir el tema de les targetes de l'EMT, els van assegurar que ja estava fet i assegura que els van facilitar un document, que encara s'ha d'aprovar, que es diu "Normes bàsiques sobre indemnitzacions per raó de servei i per despeses de representació i protocol·làries". Segons la cupaire, això és insuficient, ja que hi ha molts punts que grinyolen.


​El document, que fa una separació entre despeses de servei i despeses protocol·làries i de representació, deixa molts dubtes a la formació anticapitalista. Un dels punts més rellevants són que només es requereix l'autorització per part de la gerència en el cas de les dietes de desplaçament, i si el fa el gerent i el cost és superior a 300 € aquest haurà d'estar autoritzat pel president però el dubte que es planteja la CUP és que si la despesa l'efectua president, no es preveu cap tipus de control.

Pel que fa a la despesa dels 47.000 euros en la contractació d'un servei de coaching per als treballadors de l'AMT, Estrada ha afirmat que van demanar documentació relativa a aquesta contractació i que part de l'empresa municipal se'ls va fer arribar l'expedient de contractació, el mapa de talents, les factures i també un correu en el qual es feia una síntesi de treballs desenvolupats i els mesos que havia durat. A més, també incloïa una llista de 10 treballadors i el nom del gerent que van ser els que es van beneficiar d'aquest "programa".

No han aclarit cap de les incògites

La CUP, després de rebre i analitzar els documents, asseguren que no ha aclarit res. Amb aquesta informació no han pogut esbrinar qui decideix contractar-ho i tampoc a qui va dirigit. Segons Estrada, els van dir que el projecte era per dotar d'eines i recursos als treballadors davant els "problemes" amb companys a escala interna i en aquest sentit, la mateixa empresa els va negar que hi hagués hagut conflictes entre treballadors. La regidora no entén que si estava destinat a tots els treballadors "com és que només se'n van beneficiar 10 i el gerent?".


A través de la documentació facilitada per l'AMT, segons els cupaires, no queda clar, ni de bon tros, què va motivar que les empreses Isora Solutions, Moviliza i Idees i innovació fossin les empreses convidades. I això no és tot, Estrada apunta que s'havia dit que el programa era una demanda sindical i que per això es va tirar endavant. Sobre això, la cupaire apunta que han parlat amb un representant sindical i assegura que no en sap res d'aquesta formació.

Estrada ha assegurat que, a banda que no tenen massa confiança en què prosperin les seves denúncies, haurien d'analitzar molt bé tota la documentació per tal de saber si hi ha delicte o no i per tant, de moment es descarta cap acció, només la denúncia pública.

 

Participació