política

El PSC denuncia que s'han explusat de Tarragona més de 1.900 ciutadans estrangers en sis anys

El diputat Joan Ruiz afirma que "cal garantir el respecte a la dignitat i els drets humans de totes les persones, també d'aquelles que pretenen entrar al nostre país de forma irregular"

per Redacció , 16 de novembre de 2017 a les 09:48 |
El diputat socialista Joan Ruiz | PSC
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de novembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Des de 2011 fins a mitjans de 2017 un total de 1.962 ciutadans estrangers residents il·legalment a les comarques tarragonines han estat expulsats del país. Aquesta és la denúncia que fa el diputat socialista per Tarragona Joan Ruiz després de rebre resposta a la seva pregunta registrada sobre aquest assumpte.

Segons Ruiz, el nombre de persones d'origen estranger que han estat objecte d'una ordre d'expulsió a la demarcació de Tarragona ha anat minvant progressivament i de manera sensible any rere any passant de les 411 persones expulsades el 2011 a les 184 que ho van ser l'any passat, fonamentalment pels efectes de la crisi econòmica tal com assenyalen diferents experts.


En concret, la resposta del Govern informa que a la demarcació de Tarragona es van decretar 411 expedients d'expulsió el 2011, 388 el 2012, 263 el 2013, 269 el 2014, 287 el 2015, 184 l'any passat i 160 fins a l'1 d'agost d'enguany.

En relació a aquesta qüestió Ruiz afirma que "cal garantir el respecte a la dignitat i els drets humans de totes les persones, també d'aquelles que pretenen entrar al nostre país de forma irregular". Per aquest motiu, el socialista destaca que "cal revisar el tractament del ciutadà estranger que vol travessar la frontera irregularment i que és interceptat en el moment de fer-ho. Això exigeix procediments administratius àgils i compatibles amb els drets fonamentals i, paral·lelament, la revisió dels convenis bilaterals de retorn i repatriació i, de manera específica, del règim dels centres d'internament de ciutadans estrangers".


Ruiz afegeix que "cal apostar per una política migratòria que flexibilitzi les vies de la immigració legal". En aquest sentit ha assenyalat que "el concepte demagògic d'immigració zero que sacseja l'extrema dreta és xenòfob, irreal i a més ruïnós pels interessos nacionals del país". El diputat clou dient que cal implementar nous "mecanismes d'accés legals i segurs".

 

Participació