mapa acústic

Abelló denuncia que Tarragona segueix sent l’única capital sense mapa acústic

L'Ajuntament va assegurar que el document estaria llest cap al setembre

per Redacció , Tarragona , 13 de novembre de 2017 a les 10:32 |
Albert Abelló, portaveu del PDECat a l'Ajuntament de Tarragona | Jonathan Oca
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de novembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Tarragona continua sent l'única capital de demarcació que no disposa de mapa acústic. Això precisament és el que denuncia el grup municipal del PDECat. El 23 de març, la portaveu del govern i consellera de festes a l'Ajuntament de Tarragona, Begoña Floria, va afirmar que el mapa acústic estaria llest durant el mes de setembre. En aquella ocasió, la socialista va expressar que "sóc conscient que era un tema pendent de la ciutat", ha destacat. Això també va ser el que va afirmar el Síndic de Greuges, Rafael Ribó, una setmana abans quan es va desplaçar fins a la ciutat per presentar un informe.

El portaveu dels demòcrates, Albert Abelló, assegura que preguntarà al ple d'aquest divendres quina és la justificació d'aquest retard en l’elaboració del mapa acústic de la ciutat. “Tarragona necessita aquesta eina per tal d’avaluar la situació acústica ambiental existent a la ciutat i, d’aquesta manera, evitar, prevenir o reduir els efectes nocius i les possibles molèsties de l’exposició al soroll ambiental”, assegura. Abelló recorda a l'equip de govern que són moltes les zones de la ciutat on els veïns fa anys que pateixen molèsties per soroll, com és el cas dels espais pròxims a l’autovia A-7 o a l’autopista AP-7 o carrers i places del mateix centre o de la Part Alta de la ciutat.

 
Cal recordar que el Síndic, en la seva visita durant el mes de març d'enguany, va lamentar que la ciutat fos l'única capital de Catalunya que tenia aquest mapa i va assegurar que havia fet una recomanació al consistori per tal que el fes. Aquesta demanda, segons Ribó, la va fer amb motiu de recordar que la Plataforma Farts de Soroll li havia fet arribar queixes en dues ocasions sobre la situació del barri de la Part Alta.

 

Participació