procés català

​El rector de la URV reclama l'alliberament dels consellers empresonats

El claustre farà una declaració institucional en la pròxima reunió el 23 de novembre

per Redacció, 3 de novembre de 2017 a les 18:04 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de novembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El rector de la Universitat Rovira i Virgili (URV) ha reclamat aquest divendres l'alliberament dels consellers empresonats, així com dels líders de l'ANC i Òmnium, mitjançant un comunicat dirigit a la comunitat universitària. Josep Anton Ferré creu que "la destitució i l'empresonament del legítim Govern de Catalunya sorgit de les urnes no contribueix de cap manera a la convivència i a la cerca de solucions que pugui assumir una gran part de la població".

En la mateixa línia, assegura que "res que surti de les urnes atempta contra la democràcia". "Malauradament, aquesta situació de confrontació a Catalunya va culminar amb l'empresonament d'una part important dels consellers del Govern i del vicepresident, tots privats de llibertat per haver volgut materialitzar les idees polítiques de molts ciutadans que els han votat, alhora que s'anuncien ordres de detenció contra la resta de consellers i contra el president de la Generalitat", escriu. Les opinions de tota la comunitat universitària es recolliran en una declaració institucional del Claustre, que es reunirà el 23 de novembre.


Ferré recorda que el claustre de la URV es va manifestar el juny passat de forma majoritària a favor que Catalunya pogués decidir el seu futur en un referèndum d'autodeterminació acordat amb l'Estat i que el 23 de novembre, en la pròxima reunió, farà una declaració institucional. Amb tot, el rector diu que no podia "restar en silenci davant dels fets esdevinguts en les darreres hores" i afirma que "els problemes polítics requereixen solucions polítiques", "sense exclusions ni revenges", a les quals s'hi ha d'arribar "a través del diàleg i la negociació", segons Ferré.

"El dret i les lleis s'han d'entendre com un instrument per trobar solucions democràtiques als problemes polítics i no per crear-ne de nous o per agreujar els existents", continua el text del rector. Ferré clou reafirmant el seu compromís amb les propostes formulades per la Taula per la Democràcia i per la Comissió Independent de Mediació, Diàleg i Conciliació.

 

Participació