tòtem

Les sancions no aconsegueixen que el tòtem desaparegui de Parc Riu Clar

El consistori ja ha imposat una multa de 1.000 euros i en prepara una de 2.000 perquè l'incompliment d'enderroc per part de l'empresa encara segueix

per Jonathan Oca, Tarragona , 27 d'octubre de 2017 a les 10:03 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 d'octubre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El passat 28 d'abril l'Ajuntament de Tarragona va fer efectiva una mesura contra el tòtem publicitari que llueix al barri de Parc Riu Clar. El consistori va ordenar a la brigada que tapessin els anuncis amb pintura, per tal de fer efectiva la mesura anunciada el 6 d'abril, en la qual es va acordar, entre altres, que en el termini d'un mes s'havia d'enderrocar, deixant el terreny en l'estat en què es trobava abans de la "comissió de la infracció".

Després de cinc mesos, el tòtem encara està al barri. Segons ha pogut saber NacióTarragona, l'Ajuntament ja ha imposat una sanció de 1.000 euros al propietari de l'element, l'empresa Annunzia, per l'incompliment de l'ordre d'enderroc del tòtem publicitari. El consistori està a punt de fer-li arribar la segona sanció, aquest de 2.000 euros, perquè no ha canviat res i per tant, l'empresa segueix sense fer efectiva l'ordre d'enderrocar-lo. La tercera i última sanció, de 3.000 euros, arribarà si després de rebre les dues anteriors segueix l'incompliment.


Un cop esgotada aquesta via, si es donés el cas, l'ajuntament enderrocarà l'element publicitari de forma subsidiària, és a dir, li passarà la factura a l'empresa.

Tapar la publicitat i tallar el subministrament elèctric

El dia 24 d'abril es va notificar a Annunzia Publicidad Exterior SL la resolució adoptada pel consistori. Un cop passat tres dies, com que l'empresa no havia fet cap moviment, es va procedir a tapar la publicitat i també a tallar el subministrament elèctric que permetia que l'estructura tingués llum durant la nit. Aquesta actuació es va executar de forma subsidiària i el propietari del tòtem li haurà d'abonar a l'Ajuntament. La Guàrdia Urbana va precintar el comptador.

A continuació, algunes imatges de la intervenció de la brigada al tòtem publicitari:


L'Ajuntament ha tapat els anuncis del tòtem Foto: Jonathan Oca

 

La Guàrdia Urbana de Tarragona ha precintat el comptador de la llum Foto: Jonathan Oca

 

Participació