política

​La CUP de Tarragona vol un control real de les despeses de les empreses municipals

Exigeix que es prenguin mesures després del cas de la targeta de l'EMT i d'una presumpta despesa de 47.000 euros de l'AMT en coaching per a treballadors

per Rdacció , 18 d'octubre de 2017 a les 15:01 |
Diferents autobusos de l'EMT | EMT
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 d'octubre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La CUP de Tarragona denuncia que des que es va fer públic l'escàndol de la despesa amb la targeta de l'EMT "no s'ha fet res per fiscalitzar millor les empreses municipals". La formació anticapitalista sospita que els "freqüents viatges" a Madrid pagats amb aquesta targeta puguin estar relacionats amb els 47.000€ que l'AMT va pagar a l'empresa Isora Solutions per suposades sessions de coaching als treballadors, com ha avançat el digital Porta Enrere.

Per tot plegat, els cupaires demanen explicacions i exigeixen que es desenvolupi una norma interna el proper plenari així com els propers consells d'administració.


L'informe de les despeses de Mario Cortés

El passat 23 de juny es va entregar al Consell d'Administració de l'EMT l'informe de revisió de les despeses de la targeta de crèdit de l'exgerent, Mario Cortés Ayen, elaborat per Xavier Moisès Falcó, que tenia per objectiu revisar la justificació i motivació de les despeses de la targeta de crèdit de l'exgerent. En les conclusions d'aquest informe, en relació a l'anàlisi de la motivació documental, Falcó va expressar que no havia pogut validar "el compliment d'una norma interna que regeixi els criteris sobre desplaçaments, assistència a cursos, despeses de manutenció, despeses de representació i la seva forma de justificació, pel fet que l'entitat EMT no disposa d'un reglament aprovat i en funcionament".

I afegia que "la no existència d'una norma interna que determini la forma de motivar aquesta despesa provoca una limitació a l'abast". Després d'elaborar l'informe, va fer una sèrie de recomanacions al Consell d'Administració de l'EMT.

Algunes de les recomanacions eren que s'havia de desenvolupar una norma interna que regeixi els criteris sobre desplaçaments i altres despeses; desenvolupar una pauta uniforme d'informació a incloure, on es detalli, com a mínim, la data, el motiu i els empleats que hi ha participat en viatges o altres actes; limitar o suprimir el pagament per mitjà de targetes de crèdit i des d'un punt de vista administratiu, no comptabilitzar cap despesa sense el corresponent document justificatiu.


Ja està feta la norma?

Després de cinc mesos des de l'elaboració d'aquest informe, la CUP considera que ha passat prou temps perquè les diferents presidències i en concret la de l'EMT ja hagin desenvolupat la "norma interna que regeixi els criteris sobre desplaçaments, assistència a cursos, despeses de manutenció, despeses de representació i la seva forma de justificació i implementar mesures de control i seguiment".

Per aquest motiu des de la CUP s'ha demanat que en els propers consells d'administració es lliuri aquesta normativa, i en cas que no es disposi d'aquesta, que s'expliquin els motius pels quals encara no s'ha fet.

 

Participació