procés català

La Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau rebutja la presència del ferri carregat de «cossos violents»

El col·lectiu considera que la ciutat no pot tenir bon veïnatge amb persones amb placa que venen amb l'ordre "d'atemorir i atonyinar la ciutadania"

per Redacció, 13 d'octubre de 2017 a les 09:04 |
El ferri carregat de policies atracat al port de Tarragona | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 d'octubre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau rebutgen la presència del vaixell que està atracat al Port i carregat de "carregats d'armament i cossos violents". El col·lectiu lamenta les paraules de l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, qui va assegurar que no el molestava la presència del ferri amb policies perquè "no ha creat cap problema d'ordre públic al carrer".

En aquest sentit, afirmen que "a nosaltres sí que ens molesta" i afegeixen que "la nostra ciutat no pot tenir bon veïnatge amb persones amb placa que venen amb l'ordre d'atemorir i atonyinar la ciutadania". A propòsit d'això, li recorden al batlle que "la militarització de la ciutat és un problema d'ordre públic, perquè la presència de cossos armats no garanteix la convivència pacífica sinó que és contraria a llurs principis".


A banda, lamenten que el ple de l'Ajuntament de Tarragona no hagi aprovat el rebuig a la presència de "vaixells de guerra" al Port i alhora, que els representants de l'Ajuntament i de l'Autoritat Portuària no mostrin una posició ferma contrària a l'acollida del ferri de policies enviat pel Ministeri d'Interior.

El col·lectiu també es mostra perplex davant el procés d'enaltiment dels Mossos que ha tingut lloc les últimes setmanes. Després dels atemptats del 17 d'agost," hem vist com els Mossos d'Esquadra són aplaudits i obsequiats amb flors". La coordinadora recorda que aquest cos és el mateix que va disparar la bala de goma amb què va perdre l'ull Ester Quintana, i que va ferir un jove menor d'edat en el transcurs d'una vaga general a Tarragona. També posen damunt la taula que els Mossos van estar imputats per la mort de Yassir El Yanouss al juliol del 2013, quan es trobava detingut al calabós de la comissaria del Vendrell. Tot plegat, "una perplexitat".


 

Participació