referèndum

Lluís Salvadó continua detingut en una caserna de la Guàrdia Civil

Familiars del secretari d'Hisenda denuncien la falta d'informació sobre el seu estat

per Redacció, 21 de setembre de 2017 a les 14:31 |
Oriol Junqueras saluda Lluís Salvadó, mentre estava detingut a la secretaria d'Hisenda. | Vicepresiència
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de setembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El secretari d'Hisenda de la Generalitat de Catalunya, continua aquest dijous detingut per la Guàrdia Civil, en el marc de la macrooperació policial duta a terme des d'ahir dimecres a primera hora del matí contra els preparatius del referèndum.

Després de 7 hores detingut a l'edifici on se situa la seva secretaria, a la Gran Via amb Roger de Llúria, Salvadó va ser traslladar a la comandància de la Guàrdia Civil situada al carrer Travessera de Gràcia de Barcelona.


Familiars del que va ser delegat del Govern a les Terres de l'Ebre han denunciat, però, la falta d'informació sobre el detingut, de qui existeix força confusió sobre la seva ubicació. Se sap que les 11 persones que continuen detingudes estan repartides entre la caserna de Barcelona, a Travessera de Gràcia, i la de Sant Andreu de la Barca, a l'espera de passar a disposició judicial.

Ahir a la nit un dels germans del secretari d'Hisenda, Miquel Àngel Salvadó, denunciava als micròfons de TV3 la situació: "Hem arribat aquí i aquesta gent ens diuen que no el tenen. Espero que tanta Veneçuela i tanta història, no sigui una cosa d'aquestes la que ens passa", lamentava. Segons va exposar Miquel Àngel Salvadó, la Guàrdia Civil els va requerir que demostressin que el secretari d'Hisenda "no marxarà del país".


Ben entrada la matinada, el diputat de les Cases d'Alcanar Germà Bel informava que Salvadó es troba a la caserna de Sant Andreu de la Barca:
 

D'altra banda, també se sap que Lluís Salvadó ha sol·licitat davant d'un jutge de Barcelona l'habeas corpus (procediment pel qual qualsevol ciutadà pot comparèixer immediatament davant el jutge perquè aquest determini la legalitat de la detenció) però encara està pendent de resoldre's.

Ahir a la tarda el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, es va desplaçar fins a la secretaria d'Hisenda on va poder saludar Salvadó. Els treballadors d'Hisenda han acompanyat el secretari fins a la porta enmig d'aplaudiments i crits de "No estàs sols" i "Votarem".

Tres dels 14 detinguts ahir dimecres en l'operació de la Guàrdia Civil contra l'organització del referèndum han estat fins ara posats en llibertat. Són David Franco, cap de desenvolupament de l'àrea de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions; Joan Ignasi Sànchez, assessor de la Conselleria de Governació, i David Palanques, de l'oficina tècnica de projectes del Departament de Treball i Afers Socials. Els tres es van acollir al seu dret de no declarar davant la Guàrdia Civil.

 

Participació