memòria històrica

Entreguen el primer document que acredita l'anul·lació del judici polític contra una víctima del franquisme al Camp de Tarragona

Herminia Garcia Nadal és filla d'Isidre Garcia Ballester, condemnat el 12 de maig de 1939 a pena de mort per un delicte de rebel·lió militar

per Redacció , 13 de setembre de 2017 a les 14:01 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de setembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El delegat del Govern a Tarragona, Òscar Peris, i la directora dels Serveis Territorials de Justícia, Fina Palomar, han entregat aquest dimecres a Herminia Garcia Nadal el primer document que acredita l'anul·lació del judici polític contra el seu pare, víctima del franquisme al Camp de Tarragona.

En aquest document, el conseller de Justícia, Carles Mundó, hi fa constar, de forma individual, els noms i cognoms de les persones processades pels tribunals militars il·legals de la dictadura i dona fe de la nul·litat d'un judici o d'un consell de guerra dictat per causes polítiques a Catalunya per la dictadura franquista.


Herminia Garcia Nadal és filla d'Isidre Garcia Ballester condemnat el 12 de maig de 1939 a pena de mort per un delicte de rebel·lió militar per un tribunal militar franquista. El van afusellar el 15 de juliol del mateix any, amb només 27 anys. La seva filla tenia, llavors, 15 mesos. Era militant d’ERC i treballava de cuiner a una fonda a Valls, quan va ser cridat per anar al Front d’Aragó.

66.590 persones amb dret al document de nul·litat

A Catalunya hi ha 66.590 persones contra les quals es va instruir un procediment judicial militar per causes polítiques durant la Dictadura de Franco. Va ser una repressió per motius ideològics que va afectar homes i dones de totes les edats i condicions socials.

Tràmits per fer les sol·licituds


Des del passat 8 de setembre, la sol·licitud d'aquest document de nul·litat es pot fer presencialment als Serveis Territorials de Justícia de Tarragona, a través de la web del Departament de Justícia i trucant al telèfon 012. En un termini màxim de 30 dies, els documents s'entregaran a la seu i als serveis territorials del Departament de Justícia. Les persones que ho desitgin també el podran rebre per correu electrònic.

 

Participació