educació

L'escola «Els Àngels» de Tarragona viu un inici de curs especial

Tres gossos han donat la benvinguda als alumnes que tornaven a les aules després de les vacances d'estiu

per Jonathan Oca, Tarragona , 12 de setembre de 2017 a les 12:21 |
Els alumnes han pogut acariciar els animals i començar l'escola amb un somriure | Jonathan Oca
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de setembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La tornada a l'escola sempre és una tasca difícil, tant per a pares i mares com per als més petits. Aquest dimarts s'ha iniciat el nou curs escolar a Catalunya amb més d'1.500.000 alumnes.

Aquest 12 de setembre a Tarragona ha començat el ball de motxilles carregades de llibres, bosses amb esmorzars, els cotxes en doble fila i avui, com era d'esperar, algun plor. Un centre escolar ha donat el tret de sortida al nou curs d'una manera especial, amb uns convidats especials.


Els alumnes de l'escola Els àngels de Camp Clar han rebut la benvinguda al centre per part de tres gosses: la Gresca, la Pipa i la Lila. Aquests animals formen part del grup de gossos d'educació assistida del Centre de Teràpies Assistides amb Cans (CTAC).

Els estudiants, alguns amb molt poques de tornar a l'escola, han oblidat per un moment el regust amarg de tornar a les aules després de les vacances d'estiu quan han vist que a les portes del centre hi havia uns gossos i que els podien acariciar. Les cares de tristesa han quedat a una banda per deixar pas a les rialles i a cares d'emoció.

Una acció educativa

Aquesta original acció neix de PURINA, amb la col·laboració del CTAC. La rebuda dels animals als alumnes per poder superar amb alegria el primer dia és completa amb el programa "Aprendre junts és millor". Aquesta iniciativa ja ha portat gossos més de 50 col·legis de la Comunitat de Madrid, Catalunya, Illes Balears, País Basc i Andalusia i serveix per mostrar els beneficis de les mascotes en l'educació dels infants i alhora, per treballar uns valors i unes responsabilitats en els més petits. Aquest mateix programa, segons fonts de Purina, pretén arribar a almenys 5.000 alumnes d'arreu de l'estat espanyol.


Els alumnes de l'escola tarragonina han pogut treballar els vincles afectius dels amos amb els seus animals i alhora han pogut fer un taller amb els gossos del CTAC.

Introduir els gossos a les aules 

L'objectiu d'aquest programa és introduir els gossos d'educació assistida de forma continuada a les escoles, ja que serveixen per treballar les emocions i la responsabilitat, entre molts altres factors.

A banda, també es vol conscienciar dels beneficis que aporta la convivència amb les mascotes al conjunt de la societat i per això treballen en projectes com "Junts la vida és millor".
 

Míriam Sánchez i la Gresca, aquest matí a l'escola tarragonina Foto: Jonathan Oca


 

 

Participació