Vint-i-sis capellans de Tarragona denuncien «​l'agressivitat» de 13TV

Els sacerdots, en una carta oberta, demanen al cardenal Ricardo Blázquez que "suprimeixi o corregeixi” els programes de tertúlia de la cadena

per Redacció , 30 d'agost de 2017 a les 14:26 |
Francisco Marhuenda, en una de les tertúlies de 13TV | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 d'agost de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Un total de 26 capellans de la diòcesi de Tarragona han enviat una carta oberta al president de la Conferència Episcopal Espanyola, el cardenal Ricardo Blázquez, on denuncien “l'agressivitat” dels tertulians i responsables d'alguns programes del canal de televisió 13TV, vinculat a la Conferència Episcopal Espanyola. Una situació que s'ha agreujat amb els atemptats a Catalunya, opinen.

“Creiem que produeix un greu escàndol en molts membres de la comunitat catòlica de les nostres diòcesis i també en nosaltres mateixos, el fet que el canal de televisió 13TV, que ha de respectar les persones i les institucions segons el seu ideari, en alguns dels seus informatius i tertúlies opti pel menyspreu, la desqualificació i fins i tot l'insult”, diuen els capellans. Des aquest canal, “es continuen fomentant els sentiments contraris al respecte, la tolerància, el diàleg i la solidaritat”, afegeixen.


Per tot plegat, els capellans demanen a Ricardo Blázquez que, “sense dilació i amb valentia, corregeixin o suprimeixin els programes de tertúlia a 13TV”, que “tant de mal fan a la convivència i embruten la imatge de l'Església Catòlica que sempre ha de fomentar el diàleg sincer i fructífer”.

La carta recorda que a l'octubre de 2013 els bisbes catalans ja van fer una nota conjunta sobre 13TV en la que denunciaven que era "un greu escàndol" l'actitud en alguns programes del canal de televisió.


 
Carta oberta al cardenal Ricardo Blázquez, president de la CEE
Benvolgut Sr. Cardenal, els sotasignats som sacerdots de l'arxidiòcesi de Tarragona que, havent escoltat repetidament les queixes de molts dels nostres fidels, volem dir-li, amb tot el respecte però també amb tota la contundència, que no podem callar més davant les opinions que, nit rere nit, s'expressen en les tertúlies de 13TV. 

A l'octubre de 2013, els bisbes amb seu a Catalunya ja van manifestar públicament: “Creiem que produeix un greu escàndol en molts membres de la comunitat catòlica de les nostres diòcesis i també en nosaltres mateixos, el fet que el Canal de televisió 13TV, que ha de respectar les persones i les institucions segons el seu ideari, en alguns dels seus informatius i tertúlies, opti pel menyspreu, la desqualificació i fins i tot l'insult”.

Han passat quatre anys d'aquella declaració dels nostres bisbes però en les tertúlies d'aquest canal de televisió, lligat a la Conferència Episcopal Espanyola, es continuen fomentant els sentiments contraris al respecte, la tolerància, el diàleg i la solidaritat. En aquests últims dies, després dels atemptats a Catalunya, l'agressivitat dels tertulians i dels responsables del programa, si cap, s'ha fet encara més gran.

Per això li demanem que, sense dilació i amb valentia, corregeixin o suprimeixin els programes de tertúlia a 13TV, que tant de mal fan a la convivència i embruten la imatge de l'Església Catòlica que sempre ha de fomentar el diàleg sincer i fructífer.

Desitgem que a 13TV s'escoltin les paraules del papa Francesc en el missatge d'aquest any en ocasió de la Jornada Mundial de les Comunicacions Socials, quan demanava als comunicadors exercir la seva labor "de forma constructiva rebutjant els prejudicis contra els altres", i seguint un model que "fomenti una cultura de la trobada que ajudi a mirar la realitat amb autèntica confiança".

El saludem en esperit de comunió eclesial.

 

Participació