Els Mossos localitzen 2 gosseres il·legals i 3 finques de les Terres de l'Ebre on hi malvivien 71 gossos

S'ha denunciat 5 propietaris per aquests fets

per Redacció, 29 d'agost de 2017 a les 13:13 |
Així malvivien un grup de gossos en una de les finques denunciades. | Mossos d'Esquadra
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 d'agost de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Agents dels Mossos d'Esquadra, adscrits a la Unitat Regional de Medi Ambient (URMA) de la Regió Policial Terres de l'Ebre, han realitzat els darrers quatre mesos sis actuacions per infraccions de la llei 2/2008 de protecció d'animals. 

En totes els casos els agents van observar que en diverses  finques de la comarca del Baix Ebre i de la Ribera d’Ebre, dues de les quals eren utilitzades com gosseres il·legals, els propietaris tenien gossos en condicions higièniques i sanitàries deficients, sense aigua i menjar. En algun cas també es va detectar que els animals no tenien cap lloc on resguardar-se, havent d’estar sota el sol, a temperatures extremes. 


Davant d’aquests fets els  agents van denunciar administrativament als propietaris de les finques per infracció de la llei 2/2008 de protecció d'animals. Les actes,  que van ser elevades als Serveis de Territori i Sostenibilitat a les Terres de l'Ebre, poden comportar sancions econòmiques des de 401 fins a 2000 euros per infracció detectada. 

La primera actuació es remunta al 24 d'abril quan en una fina del Perelló es va trobar un gos en mal estat. Un mes després, en una finca de Bitem es van localitzar 20 gossos en males condicions i el 19 de maig es va trobar un altre gos en una finca de Tortosa. Posteriorment, el passat 16 d'agost es va tornar a actuar a la finca de Bitem ja que el propietari no havia millorat adequadament les condicions dels seus gossos.
 
El 28 de juny i el 14 d'agost també es van localitzar dues gosseres il·legals en finques de Miravet, on tenien 40 gossos sense aigua i menjar, i Alfara de Carles, on hi havia 9 gossos en condicions sanitàries deplorables.

 

El propietari d'aquesta finca també va ser denunciat. Foto: Mossos d'Esquadra 

 

Participació