Turisme

Cancel·lacions «pràcticament nul·les» a la Costa Daurada a causa de l'atemptat

Es tanca la primera quinzena d'agost amb més pernoctacions i les reserves pel setembre mantenen el ritme "habitual"

per Redacció, 24 d'agost de 2017 a les 17:13 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 d'agost de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Federació d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT) valora positivament la "capacitat de reacció" de l'activitat turística a la Costa Daurada després de l'atemptat que va afectar Cambrils. Asseguren que s'ha instaurat la normalitat i que les cancel·lacions de reserves poden dir que són pràcticament "nul·les", perquè no arriben ni a l'1%. Pel que fa a les reserves per al setembre, mantenen el seu ritme "habitual" respecte a altres anys.

Augment de les pernoctacions


La Costa Daurada-Salou, Cambrils i Vila-seca ha tancat la primera quinzena del mes d'agost amb un increment de les pernoctacions en un 4% respecte al mateix període del 2016.

El president de la FEHT, Eduard Farriol, ha lamentat els atemptats de Barcelona i Cambrils, s'ha solidaritzat amb el dolor de les víctimes i familiars, i ha reconegut "l'excel·lent actuació" de les forces i cossos de seguretat. A més, ha volgut felicitar a tots els professionals dels establiments turístics i empreses del sector -com les agències de viatges- per "la professionalitat en donar servei i cobrir totes les necessitats requerides durant aquests dies".


Pel que fa als establiments relacionats amb l'Associació de Càmpings de la Costa Daurada i l'Ebre, la incidència ha estat "pràcticament nul·la", exceptuant els primers moments després e l'atemptat, en els quals es va patir afectació en establiments de Cambrils on alguns clients van marxar abans d'hora. En el sector dels apartaments, segons Farriol, "la majoria d'associats no ha tingut cancel·lacions; això sí, alguns clients s'han interessat per la seguretat de la zona". Fins i tot, algun establiment de Cambrils també ha rebut diversos escrits de condol de clients.

Les dades de la primera quinzena d'agost reflecteixen que l'ocupació global als municipis de Salou, Cambrils i Vila-seca ha estat del 92,9%, 0,8 punts respecte al mateix període de l'any passat. Segons dades facilitades per l'Observatori del Parc Científic i Tecnològic (PCT) de Turisme i Oci de Catalunya, l'increment en pernoctacions s'ha produït gràcies al creixement del mercat nacional (8,64%), holandès (21,1%) i rus (47,5%). Pel que fa als diferents tipus d'allotjament "podem destacar que l'ocupació dels hotels ha estat del 95%, mentre que càmpings i apartaments han arribat al 89%".

 

Participació