Torredembarra

Torredembarra augmenta la seguretat dels vianants amb mesures al carrer

Les actuacions s'estan tractant a la taula de mobilitat del municipi i també busquen potenciar el teixit comercial

per Redacció, 23 d'agost de 2017 a les 15:49 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 d'agost de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Torredembarra ha informat a través de la seva pàgina web d'un seguit de mesures per millorar les zones de vianants de la vila, les quals s'estan tractant en la taula de mobilitat del municipi. Les actuacions ja havien estat pensades per tal de garantir la seguretat dels vianants i potenciar el teixit comercial. El consistori ha decidit agilitzar l'aplicació d'aquestes mesures, i l'alcalde Eduard Rovira ha explicat que la situació actual i els últims fets ocorreguts al territori català, així com l'inici ben aviat de la Festa Major de Santa Rosalia, han fet avançar-ne l'aplicació.
 
Actuacions que contempla l'Ajuntament
-El pas rodat del carrer de Francesc Moragas al carrer de Gibert a través del carrer d'Antoni Roig (zona de vianants) quedarà definitivament tallat al trànsit.


-Es mantindrà l'accés al carrer d'Antoni Roig a veïns autoritzats i per operacions puntuals de càrrega i descàrrega, de 7 h a 11 h del matí, i per a vehicles de pes inferior a 3.500 kg.

-El carrer de Francesc Moragas també es tallarà al trànsit i únicament es podrà utilitzar per l'accés dels propietaris dels pàrquings privats, persones amb mobilitat reduïda i operacions de càrrega i descàrrega.


-La plaça de Mn. Joaquim Boronat quedarà tancada permanentment a la circulació. Aquesta mesura es volia aplicar amb l'inici de les obres de millora del carrer de Pere Badia, però també s'ha decidit avançar-la.

-Les limitacions exposades vindran donades "per elements físics decoratius com són jardineres i d'altres".

-Aquestes mesures també s'aplicaran al barri de Baix a Mar, on hi havia restriccions que es complementaran amb la instal·lació d'elements físics que impossibilitaran l'accés al carrer d'Isaac Peral fora de les hores permeses (de 9 h a 12 h).

-A la zona del passeig Marítim s'instal·laran també elements físics decoratius als seus vorals per així diferenciar plenament la circulació de vehicles de la de vianants, incrementant la seva seguretat.

En aquesta mateixa línia, cal tenir en compte que la taula de mobilitat també ha considerat realitzar canvis de viabilitat als carrers de Lleida, Ferran de Querol, Girona, Fàbrica, Capella i Tarragona, i en aquest sentit els treballs començaran a executar-se possiblement durant els últims dies de setembre.

 

Participació