atemptat terrorista cambrils

VÍDEOS I FOTOS Més de 1.800 persones criden «No tenim por» a Tarragona

La iniciativa de la convocatòria al Balcó del Mediterrani neix d'una veïna de la ciutat

per Jonathan Oca, Tarragona | 19 d'agost de 2017 a les 19:46 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 d'agost de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

La dita que d'"una imatge val més que mil paraules" és més certa que mai. Aquesta tarda més de 1.800 persones s'han aplegat al Balcó del Mediterrani de Tarragona per rebutjar els atacs terroristes que s'han perpetrat a Cambrils i a Barcelona i que han suposat la mort de 14 persones.


La societat tarragonina ha respost a la crida que ha fet una veïna a títol individual. Gemma Lladó, impulsora de la convocatòria de la concentració, ha explicat a NacióTarragona que tenia "la necessitat d'expressar el que portava a dins" i que per això va sorgir aquesta iniciativa.

Lladó, sorpresa per la gran quantitat de gent que ha aconseguit mobilitzar, ha comentat que "després d'enviar un missatge a familiars i amistats i de patir algunes esmenes, ja el vaig començar a difondre a través de Facebook, Twitter i Instagram". El missatge va començar a córrer aquest divendres a les 15 h. Poc més de 24 h han servit perquè es fes més evident encara que la societat repudia la violència.


L'acte, ha afegit, no només pretén rebutjar els atemptats terroristes a Cambrils i a Barcelona sinó que "també als atemptats i assassinats que hi ha arreu del món cada dia". L'èxit de la convocatòria, segons Lladó, "és que no sóc l'única que pensa així" i aquesta tarda s'ha demostrat. A més, ha destacat que és una mostra més que les xarxes socials poden ser molt importants "si s'utilitzen bé".

Cap a les 19.30 h, el Balcó del Mediterrani ha quedat en absolut silenci per recordar les 14 víctimes dels dos atemptats a Catalunya. Aquest homenatge ha acabat amb un sonor i unànime crit de "No tenim por". L'acte ha clos amb un aplaudiment multitudinari.


Abans del minut de silenci, s'han escoltat molts aplaudiments que anaven dirigits a dues noies musulmanes que han escrit un missatge de pau i de rebuig als actes dels radicals que han deixat escrit en un mural que hi havia a terra. Un "chapeau" pels tarragonins.

Gemma Lladó, impulsora de la convocatòria Foto: Jonathan Oca


 

Dues musulmanes escrivint un missatge de pau al mural Foto: Jonathan Oca

 

Mural amb el missatge No tenim por Foto: Jonathan Oca

 

Missatges de pau i de record en un mural Foto: Jonathan Oca

 

Participació