cultura

Obren el concurs per redactar el pla funcional i arquitectònic de la Tabacalera

El projecte que es presenti a l'Ajuntament de Tarragona haurà de preveure les connexions entre els edificis històrics amb la resta de l’entorn arqueològic i amb la resta de la ciutat

per Redacció, 11 d'agost de 2017 a les 17:28 |
A final d'any ja es podrà saber el projecte guanyador | Jonathan Oca
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 d'agost de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament de Tarragona ha obert el concurs per elaborar el Pla Funcional i Arquitectònic de la Tabacalera. Amb aquest concurs es preveu obtenir un projecte que, en línies generals, estableixi un pla director del conjunt que defineixi les relacions entre els edificis, els seus usos i una proposta arquitectònica. El projecte també haurà de preveure les connexions entre els edificis històrics (Museu paleocristià, Necròpolis....) amb la resta de l’entorn arqueològic i amb la resta de la ciutat. El concurs es finança conjuntament entre l’Ajuntament de Tarragona i la Direcció General de Patrimoni de la Generalitat de Catalunya.
 

El procés de selecció s’articularà en dues fases, en la primera de caràcter obert i eliminatori tots aquells equips interessats tindran el termini d’un mes per presentar una primera proposta funcional.

En la segona fase, un jurat tècnic escollirà cinc de les propostes i hauran d’aportar un segon projecte més complet amb una definició detallada de la proposta arquitectònica i se’n seleccionarà un com a guanyador del concurs. Els premis, en la primera fase, seran iguals per tots els seleccionats amb un import de 4.000 €; en la segona fase, els premis són de 90.000 € en total i estaran distribuïts  en 1r premi (40.000 €), 2n premi (20.000 €), 3r premi (12.000 €), 4t premi (10.000 €) i 5è premi (8.000 €). 
 
El termini previst per a la presentació d’ofertes en la primera fase de concurs serà de 30 dies a partir del següent a la publicació al DOGC. Es preveu que, aproximadament, hi haurà termini de presentació fins a finals de setembre.


Un cop seleccionats els cinc equips, hi haurà un nou termini de 45 dies hàbils per presentar els treballs definitius. L’Ajuntament espera haver resolt el concurs i disposar del projecte guanyador, abans de finals d’any.

 

Participació