societat

El jutjat contenciós, última carta del propietari d'un bar de Bonavista per guanyar la partida a Espimsa

El Síndic de Greuges dona per tancada la seva actuació en el litigi que manté Juan Antonio Heredia i el consistori | L'Ajuntament treu pit dient que tenen la raó però l'afectat no pensa tirar la tovallola

per Jonathan Oca , Tarragona, 3 d'agost de 2017 a les 15:08 |
Juan Antonio Heredia a les portes de l'Ajuntament amb una samarreta reivindicativa | Jonathan Oca
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 d'agost de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Síndic de Greuges dona per tancat el litigi entre Juan Antonio Heredia, propietari d'un bar de Bonavista, i l'Ajuntament de Tarragona i alhora, Espimsa, pel tema del mercat dels diumenges al barri. El defensor del poble, segons un comunicat emès pel mateix consistori, ha enviat una carta a l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, en la qual dona per finalitzada la seva actuació en aquesta queixa.

Un cop coneguda la carta, Elvira Ferrando, presdienta d'Espimsa, ara sí que ha volgut parlar sobre aquest tema i ha celebrat la decisió dle síndic dient que "la carta demostra que teníem raó i que, des de l'inici, vam respectar la porta d'accés posterior que el local té a Bonavista". A propòsit d'això, ha disparat directament contra Heredia dient que "en el seu moment es van tenir en compte uns accessos del local, que ara han estat alterats, sense consultar al propietari dels terrenys veïns que és Espimsa" i conclou dient que "també es demostra que el Mercadet de Bonavista compleix totes les normes contra incendis i de seguretat viària".

 

Antonio Heredia (dreta) en una acció reivindicativa a les portes de l'Ajuntament de Tarragona Foto: Jonathan Oca


"Això no acaba aquí"


En declaracions a NacióTarragona, Heredia ha explicat que amb data 1 d'agost, el Síndic va emetre una carta a Heredia en la qual li assegurava que Espimsa havia acordat "el desplaçament de mig metre d'una de les parades per facilitar l'accés a la porta del vostre local". I a més, en el mateix text, deia que l'empresa municipal "ha recordat als marxants que han de deixar lliure les zones de pas durant el funcionament del mercat", ja que això provocava dificultats d'accés al mercat i també al negoci d'Heredia.

Aquests "acords" que surten reflectits en l'escrit del Síndic, espera que siguin efectius aquest mateix diumenge, tot i que destaca que no són suficients, ja que "m'han de deixar el bar totalment visible per la gent que passegi pel mercat".


El propietari de Los Pilares, que no pensa tirar la tovallola, ha manifestat que "això no acaba aquí" i que la lluita per "aconseguir el que és just" continua. El mateix veí apunta que el següent pas, a banda de possibles accions reivindicatives és acudir al jutjat contenciós, via que no descarta en absolut i que cada vegada sembla que és més a prop de seguir.

Amb resignació, però sense perdre l'esperança, Heredia ha expressat que "em doldrà molt haver de tancar si ho acabo fent perquè tinc gent treballant però si cal, ho hauré de fer i si puc, tornaré a obrir quan hi hagi un altre alcalde". En aquest sentit, ha afegit que "ara ja no és un tema del meu negoci, sinó que el que reclamo és que deixin lliure el camí de la partió per un tema de seguretat, és per tots els veïns", assegura. Encara que Ferrando ha reiterat moltes vegades que el mercat és segur i que compleix les mesures de seguretat, Heredia apunta que si hi hagués un accident i haguessin de venir els bombers, les entrades es col·lapsarien i seria un desastre. Com volen que arribin a un possible incendi, per l'aire?", sentencia. 

Rafael Ribó, també conclou la carta enviada a Heredia dient que "hem de donar per finalitzada la nostra intervenció en aquest assumpte, en haver esgotat les actuacions que podíem portar a terme".

 

Participació