economia

El Pla d'Acció Municipal injectarà 60 milions al Camp i l'Ebre entre 2017 i 2018

La Diputació de Tarragona impulsa l'administració electrònica a través de la plataforma ACTIO

| 02/08/2017 a les 10:13h
Arxivat a: Economia, inversions, PAM, Diputació de Tarragona, Gandesa
Una vuitantena de càrrecs locals i tècnics municipals van assistir a la reunió convocada al Celler Cooperatiu de Gandesa. | Cedida
Una vuitantena d'alcaldes, regidors, tècnics municipals i presidents de Consells Comarcals de les Terres de l'Ebre van participar aquest dimarts a la tarda en la reunió convocada per la Diputació de Tarragona, al Celler Cooperatiu de Gandesa, per impulsar, entre els responsables municipals, la implantació de l'administració electrònica als seus ajuntaments a través de la plataforma ACTIO, desenvolupada per la Diputació; i també per donar compte de l'estat de la tramitació de les ajudes del Pla d'Acció Municipal (PAM) 2017 i 2018, i per explicar el projecte de creació d'un cens de polígons industrials de Catalunya.

Les dues primeres anualitats del Pla d'Acció Municipal 2017-2020, incloent-hi el PEXI, un programa específic d'inversions en xarxes d'abastament i distribució d'aigua, de sanejament i informàtica, injectaran 60 milions d'euros als municipis i a les entitats descentralitzades de les Terres de l'Ebre i del Camp de Tarragona perquè puguin fer realitat nous projectes i per ajudar-los a sufragar les despeses corrents, segons les dades publicades recentment a la seu electrònica de la Diputació de Tarragona. Aquesta dotació forma part dels més de 80 milions d'euros que la Diputació destinarà a aquest objectiu al llarg del període 2017-2020.

La primera selecció de projectes per al PAM 2017 es va tancar el 15 de març i, fruit de les sol·licituds presentades, s'ha aprovat la distribució de 13.231.692,15 d'euros per a 211 actuacions, de les quals se'n beneficiaran un total de 82 municipis. Del total de l'import concedit, el 69,20% (9.157.205,15 euros) correspon a actuacions d'inversió, en bona part per a vies públiques (que inclouen pavimentació i instal·lacions de serveis) i per accessos als nuclis de població; per inversions destinades a equipaments socials, culturals i turístics, i, també a les instal·lacions esportives. Pel que fa al 30,80% restant (4.074.487,00 euros) es destinarà a despeses corrents dels ens locals.

Pel que fa al segon bloc de concessions d'ajudes del PAM 2017, la convocatòria del qual es va tancar el passat 28 de juny i que està pendent encara de revisió per part de la Unitat Gestora i els Serveis Tècnics del Servei d'Atenció Municipal (SAM), preveu una inversió de 17.778.061,46 euros que es repartirien per a un total de 104 beneficiaris i permetrien la realització de 247 actuacions. El 75,30% de l'import concedit, 13.387.178,78 euros, anirà destinat a actuacions d'inversió. En aquest cas, també les inversions en vies públiques i d'accés als nuclis de població amb actuacions de pavimentació i instal·lacions de serveis en carrers i places són les més sol·licitades, seguides d'equipaments socials, culturals i turístics i de les inversions en instal·lacions esportives. L'altre 24,70% d'aquest segon bloc d'ajuts (4.390.882,68 euros) corresponen a despeses corrents.

La trobada també ha servit per presentar i impulsar entre els representants municipals i comarcals la implantació de la nova plataforma digital ACTIO, un sistema d'automatització de serveis administratius desenvolupat íntegrament per la Diputació de Tarragona i que està en procés d'implantació als ajuntaments de la demarcació. Amb aquesta eina, els ciutadans podran realitzar tràmits amb els seus ajuntaments tals com sol·licitar un permís d'obres, comunicar una alta d'activitat o fer un canvi de domicili al padró municipal sense moure's de casa, a través d'internet. L'ACTIO pretén afavorir una relació més còmoda i fluida amb les administracions, així com acomplir a la normativa vigent.

La implantació de la plataforma va començar el mes d'abril amb una fase experimental i actualment es troba en fase pilot a 5 municipis de les Terres de l'Ebre i 7 del Camp de Tarragona. La Diputació de Tarragona no només s'encarrega d'instal·lar l'eina tecnològica, sinó que també inclou els serveis de formació i acompanyament que un grup de tècnics especialitzats en els àmbits de la informàtica i l'assessorament jurídic ofereix als ajuntaments.

Aquesta iniciativa contribueix a la transformació digital de la societat, d'acord amb l'estratègia de la Diputació de Tarragona per millorar l'atenció a les persones, en aquest cas amb un sistema que permet guanyar en agilitat, eficàcia i transparència en les relacions amb les administracions. La implantació d'ACTIO, que compta amb la col·laboració de l'Administració Oberta de Catalunya (AOC), és una de les aportacions de la Diputació de Tarragona al Pacte Nacional per a la Societat Digital que, a finals de l'any passat, va ser signat pel Govern de la Generalitat de Catalunya, les quatre diputacions catalanes, l'Associació Catalana de Municipis (ACM), la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i Localret, en el marc d'una aliança estratègica per fomentar conjuntament el desenvolupament de la societat digital a tot el territori català.

El president de la Diputació, Josep Poblet, va presidir l'acte, que també va comptar amb la participació dels vicepresidents de la Diputació, Josep M. Cruset i Josep Masdeu; del director gerent del Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC), Manel Sanromà, i de tècnics de la Diputació.

També us pot interessar

 

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
L'ens cameral tem que els projectes del tram d'autovia ebrenc estiguin "caducats" deu anys més tard i demana als representants polítics "que facin els deures"
01/01/1970
Costes de l'Estat disposa d'una partida econòmica disponible
01/01/1970
El jutjat d'Amposta cita a declarar com a investigats els primers cinc guàrdies civils
Puigdemont i el diputat danès Magni Arge, arribant a la reunió del Parlament de Dinamarca | ACN
01/01/1970
Des de Dinamarca, el president català insta l'Estat a deixar-lo tornar sense temor a ser arrestat com "la millor contribució" per avançar en la "restauració democràtica" i iniciar un procés de diàleg
«Polònia», un dels programes que es podrien veure afectats. | TV3
01/01/1970
Les mesures, si no hi ha una aportació pública afegida, podrien afectar la telenovel·la de la tarda, "Joc de Cartes", "Polònia", "El Foraster" | També se suprimirien les corresponsalies de Pequín, Moscou i l'Amèrica Llatina
Blanca Busquets acaba de publicar «La fugitiva» | Adrià Costa
01/01/1970
L'autora osonenca torna a remoure els secrets d'una vida tèrbola amb una novel·la que estira el fil d'un personatge que ja apareixia a "Jardí a l'obaga"