societat

Torreforta retrà homentatge a Pepita Ferrer posant el seu nom a la biblioteca del centre cívic

La plaça del Tarragonès, també del mateix barri, es dirà Pilar Pradells, en honor a la militant antifranquista | El conseller de cultura està d'acord amb aquesta iniciativa i emetrà un informe favorable

per Redacció , 28 de juliol de 2017 a les 07:22 |
Pepita Ferrer va ser la primera dona espanyola en aconseguir la categoria de Mestra Internacional d'escacs | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de juliol de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els noms de dues dones tarragonines rellevants lluiran en el seu barri, a Torreforta. L'actual plaça del Tarragonès i la futura biblioteca del centre cívic, que s'instal·larà a l'actual edifici del mercat municipal, seran batejades amb els noms de Pilar Pradells Sabaté i Pepita Ferrer Lucas, respectivament.

Aquesta és la proposta que han fet un grup de veïns i que el regidor de cultura de l'Ajuntament de Tarragona, Josep M. Prats, considera que és una bona iniciativa. Segons Alba Llorach, una de les impulsores de la idea, el conseller els ha assegurat que farà un "informe favorable" per tal que sigui possible fer aquest canvi de noms i que el presentarà a la resta de partits, tant del govern com de l'oposició. Per tal de fer efectiu el canvi, aquest procediment haurà de passar per plenari.


Llorach també ha explicat a NacióTarragona que Prats els hauria demanat una mica de paciència pel tema de la biblioteca, ja que el traspàs no es farà fins al 2018 i serà llavors quan s'engegaran els tràmits.

 

La plaça del Tarragonès es dirà Pilar Pradells, en honor a la militant antifranquista Foto: Cedida

Els veïns també li han presentat més de 600 signatures avalant la seva proposta de retre aquest senzill homenatge a dues figures femenines rellevants del barri. Llorach ha recordat que en aquesta iniciativa no estan sols, ja que compten amb el suport de l'Associació de Veïns de la plaça Primer de Maig i voltants, el centre social autogestionat el Cargol, la Federació Catalana d'Escacs, el Cercle Podem la Granja, el col·lectiu Vamos Tarragona i la Federació d'Associacions de Veïns de Tarragona.


El motiu d'haver escollit aquestes dues dones és per la seva trajectòria personal i professional i pel que van suposar pel barri. Pepita Ferrer va ser la primera dona de l'estat espanyol a ser "Mestra Internacional d'escacs" i per altra banda, Pilar Pradells va destacar pel seu paper en la lluita antifranquista.

 

Participació