Energia

​El rebut de la llum baixarà entorn d'un 1% el juliol

La factura s'abaratirà i tallarà la tendència a l'alça dels últims mesos

per Redacció , 24 de juliol de 2017 a les 07:51 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de juliol de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

La factura de la llum s'abaratirà el juliol. Foto: Arxiu ND


El rebut mitjà d'electricitat experimentarà una caiguda d'entorn de l'1% aquest mes de juliol pel que fa al passat mes de juny, amb la qual cosa tallarà la tendència a l'alça que l'havia portat a encadenar tres mesos consecutius de repunts.


En concret, la factura mitjana per a un consumidor domèstic ha ascendit a 44,82 euros en els primers 21 dies del mes, enfront dels 45,25 euros del mateix període del juny, segons dades recollides per Europa Press a partir del simulador de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC).

Aquest rebut de la llum correspon a un consumidor mitjà similar a l'utilitzat pel Ministeri d'Indústria en els seus càlculs, amb una potència contractada de 4,4 quilowatts (kW) i una demanda anual de 3.900 quilowatts hora (kWh), pròpia d'una família amb dos fills.


D'aquesta manera, el rebut de la llum deixarà enrere la tendència alcista de l'últim trimestre, després de les pujades del maig (+0,9%) i l'abril (+0,5%), que van trencar amb els descensos del febrer i el març que havien deixat enrere l'episodi alcista del gener i nou mesos seguits de pujades.

No obstant això, pel que fa al juliol de 2016, l'encariment en la factura de la llum és d'un 6,4%, una mica més de 2,7 euros sobre els 42,11 euros que va suposar el rebut fa un any per als primers 21 dies de juliol.

 

Arxivat a:
Economia, llum, factura
Participació