CULTURA

El Festival Pau Casals del Vendrell incorpora el cinema per primer cop en 37 anys

L'auditori de Sant Salvador s' ha omplert de públic per assistir al concert inaugural

per Llorenç Avinyó , El Vendrell, 14 de juliol de 2017 a les 09:00 |
Joan Pera dona vida a Pau Casals | PC
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de juliol de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La 37a edició del Festival Internacional de Música Pau Casals ha començat aquest dijous amb el concert inaugural a càrrec del violoncel·lista Alban Gerhardt i el pianista Steven Osborne. Tots dos músics han actuat amb l'Auditori ple a vessar de gent, molts d'ells melòmans i veritables coneixedors del violoncel. Enguany, l'Auditori Pau Casals i l'Ajuntament del Vendrell, amb la col·laboració de la Fundació Pau Casals, han volgut donar un nou impuls i més notorietat internacional al Festival dedicat al gran violoncel·lista català amb una nova edició que, fins ell 24 de juliol, presenta una programació més ambiciosa que mai. Així, el festival d'enguany inclou set concerts dedicats als compositors més estimats per Casals amb diversos músics que van ser propers al Mestre o que en són hereus de manera indirecta.

Per primera vegada el cinema és part de la programació del Festival. Aquest divendres, a les deu de la nit es projectarà a la Plaça del Tívoli, la tv movie Casals: la força d'un silenci, dirigida per Manel Huerga i protagonitzada per Joan Pera, Nao Albet, Carme Sansa i Marc Cartes. Casals, la força d'un silenci està situada a mitjans dels anys quaranta, època en la qual Pau Casals era considerat el millor músic del moment. Exiliat a Prada de Conflent, intenta ajudar les famílies republicanes amb necessitats, protegint-se sovint de la Gestapo, que controla la zona. El mestre, decidit a no tornar a tocar en públic mentre Franco continuï al poder i les potències occidentals no es decideixin a forçar-ne la caiguda.


El 37è FIMPC continuarà dissabte 15 de juliol, a les 20.30h, amb el concert "Bach? Quin temperament més volcànic!", que anirà a càrrec de la violonista Amandine Beyer i el seu conjunt And Gli Incogniti interpretaran tres obres mestres de Bach que Pau Casals apreciava especialment, el Violin Concerto BWV 1041, la Second Orchestral Suite BWV 1067 i el Concert de Brandenburg núm. 5, així com dos concerts virtuosos de Vivaldi.

Diumenge 16 de juliol, també a les 20.30 h, el Festival Pau Casals seguirà amb "La plenitud del violí romàntic", un concert a càrrec de Renaud Capuçon, violí i Guillaume Bellom, piano. Interpretaran el Rondo brillant en Si menor, D. 895 F. Schubert (1797-1828), laSonata per a violí i piano No. 7 L.v. Beethoven en Do menor, Op. 30 n° 2 i la Sonata per a violí i piano R. Strauss en Mi bemoll, Op. 18. Capuçon dedica aquest programa a la memòria de Casals, però també a la d'Isaac Stern, que va ser el seu mestre i del qual avui conserva el violí. Stern havia estat molt proper a Casals, però no havia pogut complir la promesa de tocar a l'Auditori del Vendrell.

 

Participació