Política

CSQEP exigeix explicacions al Govern i a l'Incasòl sobre el projecte de Hard Rock

Hortènsia Grau denuncia que ​“la Generalitat ha mantingut les reformes legislatives i la requalificació urbanística dels terrenys en benefici de La Caixa” | La diputada denuncia la "frivolitat" de jugar amb els llocs de treball anunciats

per Redacció, 12 de juliol de 2017 a les 06:34 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de juliol de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Catalunya Sí Que es Pot (CSQEP) exigeix explicacions sobre el projecte de Hard Rock, conegut abans com el "BCN World". La formació política ha registrat aquest dimarts una sol·licitud de compareixença del Secretari d'Hisenda, Lluís Salvador, i del Director General d'Incasòl, Damià Calvet perquè posin damunt la taula xifres concretes i també que expliquin qui es farà càrrec dels costos externs (carreteres, línies elèctriques, urbanització) del projecte.

La diputada Hortènsia Grau ha explicat que l'Incasòl ja ha rebut l'encàrrec d'iniciar la transformació urbanística del sòl i les infraestructures externes i afegeix que està previst que Hard Rock desenvolupi "únicament el 30% del projecte". Això, segons la diputada, són dos fets que generen dubtes i incerteses i per aquest motiu considera que no ha de ser l'Incasòl qui comenci les obres "quan el sistema d'actuació urbanística indica que qui hauria de pagar és el titular del tot, Hard Rock en aquest cas".


Grau no es mossega la llengua i assegura que "la Generalitat ha mantingut les reformes legislatives i la requalificació urbanística dels terrenys en benefici de La Caixa, que volia treure's de sobre 100 hectàrees amb un valor de mercat molt baix i que s'han revalorat per 10". La mateixa diputada considera que s'ha fet massa rebombori i que "per fer un hotel i un casino, no calia tot això".

La diputada ha explicat que l'anunci de 2.600 llocs de treball fixes no encaixa amb les xifres reals d'ocupabilitat que tenen els hotels de similars característiques instal·lats a Catalunya, com tampoc, creu són versemblants les que preveuen durant la construcció. "És frívol jugar amb aquest tema quan les nostres comarques i especialment el Baix Penedès pateixen una de les taxes d'atur més altes de Catalunya", ha criticat.

 

Participació