Aquest dijous arrenca el 37è Festival Internacional de Música Pau Casals del Vendrell

Violoncel i piano amb composicions que van des de Bach a Xostakociv

per Llorenç Avinyó , El Vendrell, 10 de juliol de 2017 a les 23:32 |
Al s/n Gerhardt | FIMPC
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de juliol de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La 37a edició del Festival Internacional de Música Pau Casals comença aquest proper dijous 13 de juliol, a les 20.30h, amb el concert inaugural a càrrec del violoncel·lista Alban Gerhardt i el pianista Steven Osborne.  Enguany, l'Auditori Pau Casals i l’Ajuntament del Vendrell, amb la col·laboració de la Fundació Pau Casals, han volgut donar un nou impuls i més notorietat internacional al Festival dedicat al gran violoncel·lista català amb una nova edició que, del 13 al 24 de juliol, presenta una programació més ambiciosa que mai. Així, el festival d’enguany inclou set concerts dedicats als compositors més estimats per Casals amb diversos músics que van ser propers al Mestre o que en són hereus de manera indirecta. 
 

El primer dels concerts porta per títol “De Bach a Xostakóvitx!” i estarà protagonitzat per Alban Gerhardt (violoncel) i Steven Osborne (piano). El començaran, precisament, amb la Suite número 6 per a violoncel sol de J.S.Bach, considerada com la més difícil de totes. Seguiran els Estudis-Taules Op.39 nº1 a 5 de R.Rachmaninoff; la Sonata per a violoncel i piano de C.Debussy i acabarà amb la Sonata Op.40 de D.Xostakóvitx. El lligam entre els altres compositors presents en el programa és la seva admiració comuna per Bach: Rakhmàninov el va transcriure, Debussy s’extasiava davant la seva música i Xostakóvitx el va agafar com a model.   

 

 

 

Participació