1 de 10

Detecten més de 90 trampes il·legals per caçar conills a Constantí

per Redacció, 7 de juny de 2017 a les 13:23 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de juny de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Els llaços estaven col·locats per caçar conills Foto: Aj. de Constantí


Durant una inspecció a la zona de les Gavarres, un guarda rural va detectar 91 paranys il·legals, tipus llaç, ​en una extensió d’aproximadament d'1,16 km.


El guarda, Xavier Badia Fuentes, pertanyent a la Societat “La Caçadora” de Constantí, els va trobar el passat 26 de maig. Les trampes haurien estat col·locades per una persona dins dels terrenys de l’àrea Privada de Caça amb matrícula T-10.087 “La Constantinenca”, al costat de la tanca que separa els terrenys de l’autopista. Es tracta d’uns terrenys cinegètics de règim especial del tipus àrea privada de caça.

Aquests paranys, col·locats per capturar conills, estan totalment prohibits per la normativa vigent, ja que es tracta d’un mètode per capturar animals que provoca la seva mort per asfíxia.

 
Fruit de les investigacions realitzades, amb la col·laboració de la Policia Local, s’ha procedit a denunciar l’individu responsable dels fets. La persona que usava i havia posat els llaços, no és soci, ni disposava de cap permís ni llicència per exercir la caça. Els llaços van ser retirats i es van dipositar a les dependències de la Base dels forestals.

 

El guarda va retirar més de 90 trampes en una extensió de poc més d'un quilòmetre Foto: Aj. de Constantí

 

Participació