justícia

Justícia afirma que el volum de feina a la Secuita està per sota del que tenen altres jutjats de pau

El Departament assegura que és un fet puntual i que n'està fent un seguiment | No descarta la possibilitat de reforçar la plantilla | El jutjat de pau de Sant Joan de Vilatorrada (Bages), del qual depèn el centre penitenciari Lledoners amb 800 presos, també té tres funcionaris

per Jonathan Oca, Tarragona | 26 de maig de 2017 a les 14:51 |
La presó de Mas d'Enric col·lapsa els jutjats de dos pobles | Jonathan Oca
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de maig de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La UGT ha denunciat que els tràmits que es generen des del centre penitenciari Mas d'Enric està col·lapsant els jutjats de la Secuita i del Catllar. Segons el sindicat, aquesta saturació està motivada per una manca de previsió per part del Departament de Justícia.

En aquest sentit apunten que el jutjat de pau de la Secuita aboca tots els seus esforços als tràmits generats per la presó i els tràmits de registre civil pels quals no té competència no s'absorbeixen des del Catllar, perquè tot i tenir-ne competències no té recursos suficients.


Fonts del Departament de Justícia han reconegut a NacióTarragona que "és cert que hi ha un pic de feina" però asseguren que tot i així està per sota de molts altres jutjats de pau, com el de Sant Joan de Vilatorrada (Bages), del qual en depèn el centre penitenciari Lledoners, amb també 800 presos. Aquest jutjat disposa de 3 funcionaris, com el de la Secuita. Ara bé, tot i així, s'està fent un seguiment i no descarten la possibilitat de reforçar la plantilla per abordar aquest augment de feina, però encara no s'ha pres cap decisió, la qual podria arribar cap al juliol, un cop feta tota la redistribució del personal penitenciari.

A banda, han destacat que des de Justícia s'està treballant a crear una àrea informàtica que permeti alleugerar els jutjats i que permeti fer més tràmits en línia -de forma ràpida i segura-, ja que alguns només es poden fer en format paper. S'ha començat a treballar enguany en elaborar aquesta àrea i està previst que pugui ser una realitat cap al primer trimestre del 2018.


El PSC vol saber quina és la situació

Després de la denúncia feta per la UGT, la diputada socialista al Parlament per Tarragona, Rosa Maria Ibarra, ha avançat aquest divendres que el PSC ha presentat una bateria de preguntes al Govern per saber quina és la situació real del jutjat de pau de la Secuita.


Ibarra destaca que el PSC vol saber quin volum d’assumptes tenia el jutjat de pau de la Secuita fins al trasllat dels presos al Catllar, quin és el volum d’assumptes que té actualment el jutjat i quin serà el volum d’assumptes que es preveu un cop s’assoleixi l’ocupació plena del centre penitenciari. A més a més, han demanat quina dotació de treballadors tenia el jutjat i quina té en l’actualitat i, finalment i  si el Govern té intenció o no de crear un nou jutjat de pau al municipi del Catllar. 
 

 

Participació