justícia

Els tràmits de la presó de Mas d'Enric col·lapsen els jutjats del Catllar i de la Secuita

La UGT denuncia que hi ha un conflicte entre ambdós pel volum de feina que genera i exigeix solucions

per Redacció, 26 de maig de 2017 a les 10:33 |
La presó de Mas d'Enric col·lapsa els jutjats de dos pobles | Jonathan Oca
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de maig de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El centre penitenciari Mas d'Enric col·lapsa els jutjats de la Secuita i del Catllar i genera conflicte entre ambdós pel volum de feina que genera. Aquesta és la denúncia que fa el sindicat de la UGT, qui considera que tot és causa de manca de previsió per part del Departament de Justícia.

El sindicat destaca que el 24 de novembre de 2015 s'inicia el trasllat de presos de Tarragona a Mas d'Enric. Aquest trasllat es va fer sense preveure el volum de tràmits judicials que genera un equipament d'aquestes característiques. Des de la UGT apunten que el jutjat de pau de la Secuita funciona des del 2007 com a agrupació per donar servei a 11.000 habitants de cinc pobles (la Secuita, el Catllar, els Pallaresos, Renau i Perafort), no té competències en matèria de registre civil i funciona amb una plantilla de dos funcionaris més un de reforç temporal.


Amb l'arribada de presos a Mas d'Enric, l'agrupació de la Secuita comença a rebre exhorts per a gestionar els actes de comunicació amb els presos, "sense una planificació prèvia d'increment de recursos ni competències", lamenten. E aquest sentit, afegeixen que es preveia una ràtio de 4,5 exhorts per pres a l'any però s'han convertit en 8.

L'any 2016 es preveien 1.000 exhorts, per 300 reclusos, però se'n van diligenciar 2.290.


Segons la UGT, des de Justícia es va anunciar que en un termini d'un any es crearia un jutjat de pau amb la dotació adequada de recursos al Catllar però de moment no hi ha cap intenció de fer-ho, asseguren.

Aquesta falta de previsió està provocant un conflicte entre la Secuita i el Catllar, "l'agrupació de la Secuita no pot atendre els tràmits que li són propis i pels quals va ser creada, perquè els recursos s'aboquen als tràmits generats per la presó, i els tràmits de registre civil pels quals no té competència no s'absorbeixen des del Catllar, perquè tot i tenir-ne competències no té recursos suficients", afirma el sindicat. Així doncs, exigeixen solucions per al bon funcionament dels jutjats del Catllar i de la Secuita.

 

Participació