política

Augmenten les trucades de víctimes de violència de gènere a la demarcació

El PSC alerta que durant el març s'ha produït un 12% més de trucades al 016 respecte al mateix mes de l'any passat | Rosa M. Ibarra diu que "en la lluita contra la violència de gènere no valen retallades ni cops de tisora" | 26 dones han estat assassinades des del 2003 a les comarques tarragonines

per Redacció , 17 de maig de 2017 a les 07:54 |
Una de les campanyes sobre violència de gènere que s'ha fet a l'estat espanyol | Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de maig de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
En els darrers mesos s'ha detectat un repunt en el nombre de trucades al telèfon 016, el servei telefònic adreçat a les víctimes de la violència de gènere, provinents de les comarques tarragonines. La diputada del PSC al Parlament per Tarragona, Rosa Maria Ibarra, destaca que "aquestes dades que ens demostren que la violència de gènere és encara molt present a la nostra societat malgrat que irresponsablement s'hagin retallat enormement les consignacions pressupostàries destinades a combatre, precisament, aquesta xacra".

La diputada ha explicat que durant el mes de març (l'últim amb dades oficials tancades) el nombre de trucades des de la demarcació al telèfon 016 s'ha incrementat en un 12% en relació a les dades del mateix mes de l'any passat. Durant el 2016 es van registrar un total de 8.558 trucades de Tarragona, "un volum de trucades que ens dona idea de la dimensió del problema real que tenim com a societat, també a les nostres comarques."


Ibarra demana que el govern català i també l'espanyol destini més recursos per combatre aquesta lamentable situació. "En la lluita contra la violència de gènere no valen retallades ni cops de tisora", apunta.

La socialista ha recordat que 26 dones han estat assassinades des del 2003 a les comarques tarragonines víctimes de la violència masclista. Així mateix, durant l'any passat es van decretar 904 ordres de protecció a la demarcació.

 

Participació