conflicte laboral

​​El comitè d'empresa de GiPSS amenaça amb mobilitzacions

Reclama que l'empresa compleixi els acords laborals signats el 2008 | Han comunicat la seva situació al Departament de Salut, al Síndic de Greuges i a la Delegació del Govern a Tarragona

per Redacció , 9 de maig de 2017 a les 11:05 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de maig de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El comitè d'empresa de Gestió i Prestació de Serveis de Salut (GiPSS) denuncia que s'estan violant els seus drets laborals. Els treballadors afirmen que viuen una situació de conflictivitat laboral creixent i acusen l'empresa pública, adscrita al Servei Català de la Salut (CatSalut), de trair els compromisos pactats amb la plantilla l'any 2008. En aquell moment, es va signar l'acord d'adhesió al VII conveni col·lectiu dels centres sanitaris de la xarxa (XHUP) amb unes condicions afegides més avantatjoses que s'han mantingut en els pactes laborals posteriors.

Ara bé, segons els treballadors, GiPSS els nega part d'aquestes millores laborals relacionades amb els dies de lliure disposició, al·legant que l'empresa no va sol·licitar l'informe favorable del Departament d'Economia i Finances, imprescindible per donar validesa jurídica a l'acord.


El comitè, format per Metges de Catalunya (MC), SATSE, CGT i CCOO, no vol aguantar més i si no es capgira aquesta situació, faran mobilitzacions, ja que ja han suportat retallades de sou i personal, increment de la precarietat laboral, sobrecàrrega assistencial per manca de substitucions i nul interès empresarial per la gestió dels efectius de la plantilla.

A través d'un comunicat, informen que "ens sentim enganyats i víctimes de la mala praxi dels responsables de l'empresa" i afirmen que han posat en coneixement al Departament de Salut, al Síndic de Greuges, a la Delegació del Govern a Tarragona i ara ho explicaran als partits polítics per trobar una solució i si no s'arriba a bon port, començaran les accions que facin falta per defensar els seus drets.

 

Participació