tòtem

VÍDEO L'Ajuntament de Tarragona amaga la publicitat del tòtem de Parc Riu Clar

Aquest divendres al matí han pintat els anuncis que hi ha en aquest element publicitari

per Jonathan Oca, Tarragona , 28 d'abril de 2017 a les 10:01 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 d'abril de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

L'Ajuntament de Tarragona està complint els terminis establerts en el cas del tòtem de Parc Riu Clar i aquest matí els veïns han vist que s'ha avançat una mica més en la retirada de l'element publicitari. El consistori ha ordenat que membres de la brigada tapessin els anuncis amb pintura. Cap a les 9 del matí, agents de la Guàrdia Urbana, la consellera Begoña Floria i els treballadors de l'ajuntament s'han presentat al barri per fer efectiva la mesura anunciada el passat 6 d'abril, després de la Junta de Govern Local. 


En aquella junta es va acordar que en el termini d'un mes s'havia d'enderrocar el tòtem publicitari instal·lat al barri, deixant el terreny en l'estat en què es trobava abans de la "comissió de la infracció". 

Segons el consistori,  el dia 24 d’abril es va notificar a Annunzia Publicidad Exterior SL aquesta resolució i han passat els tres dies i no l’han complert i per tant, s'ha procedit a tapar la publicitat i també a tallar el subministrament elèctric que permetia que l'estructura tingués llum durant la nit. S'ha executat de forma subsidiària i el propietari del tòtem li haurà d'abonar a l'Ajuntament. La Guàrdia Urbana ha precintat el comptador. 

Un dels propietaris del terreny, Julio García, s'ha presentat al lloc per obrir la porta als operaris que venien a tapar la publicitat i als que venien a tallar la llum per part de la companyia elèctrica. En declaracions a Naciótarragona, ha afirma que desconeixia la il·legalitat de l'estructura. Alhora, ha destacat que està col·laborant en tot moment amb el consistori. 

Des de l'Associació de veïns del barri celebren aquesta acció. Josefa Rodríguez, la presidenta, ha afirmat que està "molt contenta i satisfeta" que això "ja s'acabi de 18 mesos de lluita". Alhora, agraeix que per una vegada s'hagi escoltat els veïns.


El ple va suspendre la concessió de llicències

Cal recordar que l'ordre d'enderroc d'aquest tòtem s'emmarca en el Ple municipal del 24 d'octubre del 2016 va aprovar suspendre durant un any les autoritzacions o comunicacions per instal·lar cartelleres publicitàries a tot el terme municipal per tal de regular i actualitzar l'ordenança que estava en vigor des del 1988, tot i que amb modificacions posteriors.

El passat 17 de febrer, el Ple de l'Ajuntament va aprovar inicialment la nova ordenança d'Instal·lacions i Activitats Publicitàries per resoldre el problema de la sobreexplotació publicitària, atenent criteris d'interès general, protecció i salvaguarda de l'espai públic.
 

L'Ajuntament ha tapat els anuncis del tòtem Foto: Jonathan Oca

 

La Guàrdia Urbana de Tarragona ha precintat el comptador de la llum Foto: Jonathan Oca

 

Participació