memòria històrica

El ple de Tarragona aprova treure els més de 100 símbols franquistes que hi ha a la ciutat

La moció presentada per la CUP ha rebut el suport de tots els grups municipals | L'Ajuntament donarà dos mesos als propietaris per fer desaparèixer les plaques

per Jonathan Oca, Tarragona | 27 d'abril de 2017 a les 17:01 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 d'abril de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El ple de Tarragona ha aprovat per unanimitat fer desaparèixer totes les plaques franquistes de les façanes dels edificis de la ciutat. La moció presentada i defensada per la CUP però assumida per tots els grups municipals insta a l'Ajuntament a fer un decret d'alcaldia per fer complir la Llei de la memòria històrica (52/2007 de 26 de desembre) i per tant, els propietaris dels edificis hauran de retirar tots els símbols en el període de dos mesos després de rebre el comunicat. Si no ho fan, l'Ajuntament haurà de retirar amb els seus propis mitjans els símbols o bé sancionarà els propietaris fins que els treguin.

Les plaques han d'haver desaparegut abans de l'1 d'abril del 2018.


Aquesta moció, basada en una iniciativa del col·lectiu "Acaba amb la placa", va ser presentada pels cupaires el 22 de març, davant del número 16 del carrer Reding de Tarragona on hi ha tres plaques franquistes d'habitatge.

L'Ajuntament de Tarragona fa una petició a la ciutadania per cercar persones voluntàries que ajudin a identificar la presència de plaques franquistes a les façanes dels edificis de la ciutat. Les persones que tinguin localitzat algun símbol franquista en qualsevol edifici de la ciutat poden notificar-ho al correu electrònic mobilitat@tarragona.cat.A la ciutat hi ha més de 100 símbols franquistes localitzats. En aquest mapa elaborat pel col·lectiu Acaba amb la placa en podemlocalitzar algunes. 


 

 

Participació