VÍDEO Prop de 200 persones entren al BBVA de la Imperial Tarraco per exigir solucions

Aquesta acció a Tarragona, protagonitzada per les PAH de la demarcació, s'ha repetit a diferents ciutats de Catalunya

per Jonathan Oca, Tarragona | 20 d'abril de 2017 a les 12:01 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 d'abril de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


Prop de 200 samarretes verdes han "assaltat" aquest matí l'oficina que el BBVA-CX té a la plaça Imperial Tarraco. El motiu és ben clar, desencallar la situació actual i posar damunt la taula sis punts que són clau per la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH). M. Carme Lleida, portaveu de la PAH a Tarragona, ha destacat que aquesta acció que s'està portant a terme a diferents punts de Catalunya és per exigir que el BBVA es faci càrrec de tots els casos que ha rebut Catalunya Caixa (CX) d'Anticipa –antiga gestora de CX-. Segons la portaveu de la plataforma, "es van passant la pilota" els uns amb els altres i no se soluciona cap cas i el que és "més important" és que CX ja no existeix i per tant, ha de ser BBVA qui ha d'encarar totes les solucions. Aquesta entitat bancària, segons la plataforma, deuria als seus clients, més de 1.600 milions d'euros en concepte de clàusules terra.


Per altra banda, també exigeixen que hi hagi interlocutors vàlids a totes les localitats, ja que "no pot ser no que no hi hagi recuperadors i que no es puguin tractar els casos", ha lamentat Lleida. A tot això, afegeix que no es pot permetre que l'entitat bancària faci dacions en pagament "amb motxilla", ja que moltes famílies no poder afrontar aquesta càrrega econòmica. De la mateixa manera reclamen que "els lloguers socials siguin segons la llei 24/2015 i que desaparegui la clàusula abusiva de l'IRPH".

Des de les plataformes es demana que els pisos recuperats es facilitin a famílies amb necessitats i que sobretot, es cedeixin pisos a l'administració per tal de poder aconseguir lloguers assequibles.


Més de 140 casos oberts amb entitats bancàries a Tarragona 

Segons la PAH, a Tarragona hi hauria una cinquantena de persones que estarien afectades per les hipoteques del BBVA i en total més de 140 casos oberts amb entitats bancàries.


Els integrants de les PAH de la demarcació -Tarragona, El Vendrell, Baix Penedès, Reus, Bloc 47 i Terres de l'Ebre- han volgut deixar clar que no desisteixen de la seva lluita i que estan atents a tots els moviments -o estancament- de les entitats bancàries.

Negociació 

Estava previst que l'acció s'allargués fins a les 15 h –fins al tancament de l'oficina- però cap a les 11.15 h del matí, des de l'entitat s'ha designat un interlocutor que a hores d'ara està negociant amb portaveus de totes les plataformes de la demarcació.

Fins a l'oficina s'hi han desplaçat agents de la Guàrdia Urbana de paisà i uniformats i també els Mossos d'Esquadra. L'acció s'ha desenvolupat sense incidents.

 

Participació