L'associació antitaurina Actima denuncia un correbou d'Horta de Sant Joan

L'entitat sosté que les corregudes de bous incompleixen la llei dels correbous i la de competències d'espectacles taurins

per Redacció, 14 d'abril de 2017 a les 18:59 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 d'abril de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Associació Contra la Tortura i el Maltractament Animal (Actima) ha presentat una denúncia a la delegació del Joc i d'Espectacles de les Terres de l'Ebre contra els organitzadors i la Comissió de Bous d'Horta de Sant Joan. L'entitat acusa els controladors "per no haver vetllat per la seguretat dels bous i dels assistents en un dels correbous", que se celebren durant la festa major del municipi, al setembre, i "on un espectador va ser envestit per un dels animals", segons afirma en un comunicat.

Actima considera que s'hauria incomplert la llei de regulació de les festes tradicionals amb bous (llei 34/2010 d'1 d'octubre) i la llei de potestats administratives en matèria d'espectacles taurins (llei 10/1991, de 4 d'abril). L'organització antitaurina ha avisat que la pròxima temporada, que comença d'aquí a una setmana a Aldover, denunciarà aquesta modalitat de corregudes de bous, com les que fan a Horta de Sant Joan, "perquè no compleixen amb les mesures de seguretat que requereix la normativa".


Més enllà del correbou d'Horta de Sant Joan, Actima ja havia denunciat anteriorment altres espectacles de bous al carrer celebrats a les Terres de l'Ebre. L'entitat justifica que es produeixen incidents "per la falta de mesures de seguretat, incomplint amb allò que determinen les lleis dels correbous i de potestats administratives en matèria d'espectacles taurins".

 

Participació