Es dispara l'ús del glutamat, el potenciador de sabor que t'enganxa al menjar porqueria

Les vendes de la indústria alimentària dedicada a l'elaoració d'aquest additiu han augmentat un 1.500%

per Redacció, 13 d'abril de 2017 a les 23:50 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 d'abril de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Les patates fregides són un dels aliments que contenen glutamat monosòdic.


La producció del glutamat monosòdic, un dels additius més recorrents al menjar porqueria, s'ha disparat en els darrers anys, segons el portal 324. La indústria dedicada a l'elaboració d'aquest potenciador de sabor ha multiplicat per 1.500 les vendes en les últimes dues dècades. Aquesta substància es pot trobar bàsicament en patates fregides, aliments arrebossats o sopes preparades, i és la que aconsegueix generar una certa addicció entre els consumidors.


El glutamat provoca secreció salival, augmenta la gana i no sacia. Una combinació ideal per a la indústria alimentària, que, a més, pot esgrimir que no té efectes negatius per a la salut humana. De fet, és un additiu natural present en aliments frescos com el tomàquet o el peix. Ara bé, l'ús que en fa el sector del menjar porqueria acaba tenint conseqüències pernicioses per als consumidors, que consumeixen més sovint i en majors quantitats productes poc saludables.

Pels clients no sempre és senzill saber quan estan comprant un aliment que conté glutamat monosòdic. No hi ha una legislació homogènia que obligui els productors a anomenar-lo amb aquest nom i en algunes etiquetes apareix amb el codi E-621, com a "extracte de llevat" o, fins i tot, com a "proteïna hidrolitzada". Una barreja de nomenclatures que fa difícil identificar-lo i n'augmenta encara més el consum.

 

Participació