política

L'oposició considera que Ballesteros vol eliminar el poc oci que queda a Tarragona

C's, ERC i la CUP denuncien la manca d'estratègia cultural de l'equip de govern

per Redacció, 13 d'abril de 2017 a les 19:44 |
La platja de la Savinosa | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 d'abril de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La decisió de Josep Acero, conseller de Domini Públic, de regular la música en directe a les guinguetes de les platges tarragonines i només permetre que es puguin portar a terme durant els dies de Sant Magí, Santa Tecla o Sant Joan. Alguns partits de l'oposició s'han posat les mans al capdavant d'aquesta decisió.

El grup municipal de C's a Tarragona s'ha mostrat molt crític amb la decisió de l'equip de govern. El portaveu, Rubén Viñuales, ha sol·licitat formalment al govern local que "aclareixi la delicada situació en la qual es troben les guinguetes amb les dràstiques retallades en les seves concessions" i ha manifestat ple suport a l'Associació de Músics Professionals (AMUPRO) i l'Associació de Músics de Tarragona (AMT) els quals sol·liciten "una normativa clara per a la música a la ciutat".


Viñuales també ha criticat que "Tarragona segueixi sense una normativa específica sobre la música a la ciutat", i ha recordat que "el mateix regidor de cultura, Josep Maria Prats, es va comprometre el passat mes d'octubre a elaborar una ordenança sobre aquest tema", assegurant que "la normativa estaria llesta per al present mes d'abril".

El portaveu de la formació taronja ha assenyalat que "els esdeveniments no provoquen molèsties als veïns en tractar-se d'activitats d'oci en zones no habitades". Per tot això, ha conclòs que "l'única cosa que pretenen aquests actes és eliminar la poca oferta d'oci existent", i ha assegurat que des de Ciutadans "s'apostarà sempre per la justa convivència entre oci i descans."


ERC no hi està d'acord

ERC mostra la seva preocupació per les restriccions a la música en directe a les guinguetes de platja i per aquest motiu reclama a l'equip de govern que es replantegi la normativa que regularà les actuacions musicals.


Els republicans destaquen que aquesta normativa limita l'exercici professional de molts músics de la ciutat. "La política de l'equip de govern en relació a la música en directe és lamentable. Tenim un teixit musical potent que es troba constantment amb impediments injustificats que surten del mateix consistori", afirma el portaveu Pau Ricomà. El republicà lamenta que "l'equip de govern no aposta per la cultura com a eix de ciutat i no parem d'encadenar notícies negatives que evidencien la manca d'estratègia cultural de qui ens governa".

A tot això, Ricomà afegeix que "entenem que s'ha de regular qualsevol activitat, però cal fer-ho amb criteris coherents. No ens cansarem de repetir que és qüestió de voluntat política adoptar normatives que puguin conciliar els drets de tothom".

Una política favorable a la música en viu als espais públics

La CUP defensa que una política favorable a la música en viu als espais públics, en horaris raonables, és beneficiosa per a la ciutat, tant perquè afavoreix la cohesió social, la participació i la democratització, com perquè aporta atractiu per a aquelles que la visiten.

Els cupaires manifesten la seva disconformitat davant la nova normativa i aprofita per a reivindicar l'aposta per "la creació d'un circuit artístic a la via pública i als espais municipals que faciliti la realització d'activitats culturals arreu de la ciutat" en espais que depenen directament de l'Ajuntament.

La formació anticapitalista lamenta que no se'ls hagi fet arribar cap proposta al respecte i que s'hagin assabentat pels mitjans de la decisió que afectarà les guinguetes. "Vam retirar la moció amb el benentès que en podríem parlar, però no només no ha estat així sinó que sembla que retrocedim", asseguren, fent menció de la multa que es va imposar a una violinista veïna de la ciutat.

Per tot plegat, la candidatura municipalista emplaça al govern de la ciutat a dialogar amb la resta de forces polítiques, amb el conjunt d'artistes, així com amb les entitats veïnals, per tal de trobar un consens per tal de poder equilibrar els diferents interessos que es disputen respecte a les funcions de l'espai públic.

 

 

Participació