ordenança municipal

L'Ajuntament ordena l'enderroc del tòtem publicitari de Parc Riu Clar

La Junta de Govern Local celebrada avui així ho ha acordat | En el període màxim d'un mes ha de desaparèixer del barri | La nova ordenança d’Instal·lacions i Activitats Publicitàries tractarà de millorar la imatge de la ciutat

per Redacció , Tarragona , 6 d'abril de 2017 a les 19:22 |
Visita dels consellers a Parc Riu Clar per parlar del tòtem amb els veïns, el dia 29 de setembre | Jonathan Oca
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 d'abril de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Tal com va avançar la setmana passada aquest mitjà, el govern municipal ha posat fil a l'agulla en la problemàtica generada per la instal·lació d'un tòtem publicitari al barri de Parc Riu Clar, de Tarragona. La Junta de Govern Local celebrada aquest dijous ha acordat ordenar a Annunzia Publicidad Exterior SL. que en el termini d'un mes enderroqui el tòtem publicitari instal·lat al barri, deixant el terreny en l'estat en què es trobava abans de la "comissió de la infracció", ja que l'Ajuntament de Tarragona per una resolució del 22 de febrer de 2017 li va denegar la legalització que havia sol·licitat. El termini comença a comptar des de la recepció de la notificació.

A banda, també s'ordena a l'empresa que en un termini de tres dies, comptats des de l'endemà de la recepció de la notificació de la present resolució, desconnecti la il·luminació del tòtem publicitari i tapi la publicitat existent, en tant no s'enderroqui el tòtem publicitari.


La resolució adverteix que si incompleix aquesta resolució, es procedirà a l'execució forçosa, imposant multes que poden anar de 300 a 3000 euros, o bé, executar les obres subsidiàriament per part de l'Ajuntament i a càrrec de l'interessat.

S'adverteix a l'empresa que en cas d'incompliment de les mesures referents a la desconnexió de la il·luminació i a tapar la publicitat, es procedirà subsidiàriament per part de l'Ajuntament, a precintar i tapar la publicitat del tòtem esmentat, i a la desconnexió de la llum, i les despeses aniran a càrrec de l'interessat.

El ple va suspendre la concessió de llicències

L'ordre d'enderroc, s'emmarca en el Ple municipal del 24 d'octubre del 2017 va aprovar suspendre durant un any les autoritzacions o comunicacions per instal·lar cartelleres publicitàries a tot el terme municipal per tal de regular i actualitzar l'ordenança que estava en vigor des del 1988, tot i que amb modificacions posteriors. Aquest acord de suspensió de llicències va afectar, no sols ha afectat la cartellera de Parc Riu Clar, sinó també a 13 cartelleres publicitàries que estaven en tràmit i a totes les que no tenien llicència o els hi ha caducat el termini d'autorització.


El passat 17 de febrer, el Ple de l'Ajuntament va aprovar inicialment la nova ordenança d'Instal·lacions i Activitats Publicitàries per resoldre el problema de la sobreexplotació publicitària, atenent criteris d'interès general, protecció i salvaguarda de l'espai públic.

L'ordenança regula els rètols, veles, cartelleres, cartells i pancartes; ara està a exposició pública fins al dia 24 d'abril, si no es presenten al·legacions quedarà aprovada definitivament i si se'n presenten, s'hauran de resoldre i tornar a fer l'aprovació per part del Plenari.
El conseller de Territori de l'Ajuntament, Josep Maria Milà, ha manifestat que "la nova ordenança té com a objectiu millorar la imatge de la ciutat, deteriorada actualment per la gran quantitat de cartelleres".
 

La tanca que custodia el tòtem Foto: Jonathan Oca

 

Participació