memòria històrica

​​Vila-seca traurà les plaques franquistes que encara queden en alguns edificis

L'alcalde es va comprometre a informar als veïns que s'han de retirar | Aquesta acció va arribar a instàncies de Vila-seca en Comú

per Redacció , 4 d'abril de 2017 a les 09:53 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 d'abril de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Vila-seca també farà desaparèixer les plaques franquistes de les façanes dels edificis del municipi. Segons el mapa del col·lectiu Acaba amb la placa, n'hi ha prop d'una trentena -de registrades-, encara en poden ser moltes més.

A petició de Vila-seca en Comú, l'alcalde del municipi, Josep Poblet, es va comprometre el passat divendres a comunicar als veïns i veïnes dels edificis on encara hi hagi símbols franquistes la voluntat de la corporació de retirar les plaques d'habitatges amb el jou i les fletxes en compliment de la Llei de Memòria Històrica aprovada l'any 2007. La formació dels comuns va demanar al batlle que fos el consistori qui retirés les plaques –assumint els costos- però Poblet ho va descartar.


Aquesta acció arriba després que el 22 de març els regidors de la CUP a l'Ajuntament de Tarragona van explicar que presentaran una moció en el plenari que se celebrarà a finals d'aquest mes per demanar que es treguin totes les plaques franquistes de la ciutat, que n'hi ha més de 100.

Mapa d'"Acaba amb la placa"

En aquest mapa es pot consultar gran part de les plaques que encara hi ha penjades en els edificis de molts municipis de Catalunya. 


 

Participació