Els càmpings del territori aposten per la qualitat i enguany inverteixen 40 ME

L'Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l'Ebre celebra els seus 40 anys d'història | Ferrari Land serà un revulsiu turístic que beneficiarà el sector del càmping a la demarcació | Encara hi ha l'assignatura pendent de deixar enrere la desestacionalització

per Jonathan Oca, Vila-seca, 31 de març de 2017 a les 15:09 |
Un dels mobile-home de 26 m2 del Càmpimg Torre de la Mora | Càmpings Tarragona
Aquesta informació es va publicar originalment el 31 de març de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els càmpings de la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre volen seguir sent referents a escala europea i per aquest motiu invertiran 40 milions d'euros. Tot i que gran part d'aquesta quantitat és la despesa del Càmping Sangulí, la resta no volen perdre l'oportunitat de seguir invertint en millores de l'espai i en dotar de més qualitat les instal·lacions. Aquestes millores es fan en temporada baixa o quan els càmpings estan tancats. La xifra d'enguany dobla la del 2016, en el qual es van destinar uns 20 milions d'euros a fer reformes. La majoria de càmpings s'estan apuntant a la moda del "glàmping", zones amb encant i glamur dins de les seves instal·lacions.

Per altra banda, Berta Cabré, presidenta de Càmpings Tarragona, destaca que el sector del càmping té un pes molt important a la demarcació, ja que ofereix més del 40% de les places turístiques del territori i genera 4.000 llocs de treball directe i 10.000 d'indirecte. L'any 2016 es van produir més de 8 milions de pernoctacions. Aquestes xifres demostren que els càmpings de Tarragona i Terres de l'Ebre estan "jugant la Champions", ja que són considerats com uns dels millors d'Europa.


Segons Cabré, la majoria dels clients dels càmpings són catalans i també de la resta de l'estat espanyol i per canviar aquesta dinàmica i obrir-se a altres mercats dedicaran més els esforços a seduir el mercat britànic "que creiem que té molt de potencial" i també el belga, el francès i l'holandès.

Ara que s'acosta Setmana Santa molts establiments opten per aixecar la persiana. Enguany, com que les festes arriben tres setmanes més tard que l'any passat, des del sector s'esperen registrar bones xifres. Cabré ha assegurat que ja s'estan fent reserves. La mateixa presidenta ha explicat que dels 56 establiments que integren l'associació un 20% ja obren tot l'any. L'assignatura de la desestacionalització (Setmana Santa –finals d'octubre) encara la tenen pendent però Cabré destaca que amb l'obertura de Ferrari Land es farà un pas molt important, ja que el parc temàtic podria obrir tot l'any. A banda, la projecció és que molts clients que vulguin veure el parc s'instal·lin uns dies en els càmpings. "Serà un revulsiu turístic que ens beneficiarà, sense dubte", ha assegurat la presidenta.
 

Berta Cabré (al centre), presidenta de l'Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l'Ebre Foto: Jonathan Oca


Aniversari de l'associació i programació 


Enguany l'Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l'Ebre (Càmpings Tarragona), celebra els seus 40 anys d'història. Per commemorar aquesta efemèride ha preparat durant l'any diverses activitats que serviran per fer un homenatge al càmping, fent un repàs del seu passat, present i futur i alhora també per impulsar la professionalització i especialització en el sector. Segons Cabré molta gent "no coneix el càmping actual" i afegeix que la imatge que es té "està molt allunyada de la realitat" i per aquest motiu, volen fomentar que la gent ho conegui.

Pel que fa a les activitats, presenten un sorteig d'estades a un preu de 40 euros per a tota la família, on la participació es fa a través de les xarxes socials i els interessats han de penjar imatges amb algun record que hagi viscut en els càmpings de l'associació. També han preparat un concurs de dibuix infantil on els més petits han de plasmar "com seria el seu càmping del futur". Cabré també ha destacat que, més en l'àmbit professionalitzador, s'ha preparat una visita a càmpings francesos, una jornada que tindrà lloc el 17 de maig i que servirà per clausurar el 1r Postgrau en Innovació en la Gestió de Càmpings i Ressorts de la URV i alhora, un sopar de gala per celebrar els quaranta anys. A banda de tot això, editaran un llibre commemoratiu amb dades d'aquests 40 anys. "Aquest llibre servirà per tenir una mica de bibliografia, ja que ara mateix és molt difícil trobar-ne" ha conclòs Cabré.

 

Participació