salut

L'Hospital Joan XXIII, segon de Catalunya en atendre més infarts

La sala d'Hemodinàmica, que va rebre 472 activacions, tracta a l'any prop d'uns 1.800 pacients i practica unes 1.000 angioplàsties

per Redacció, 31 de març de 2017 a les 11:19 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 31 de març de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona és el segon centre de Catalunya en nombre d'activacions del Codi infart (Codi IAM) -amb 472, l'any 2016-, darrere tan sols de l'Hospital de Bellvitge, segons les dades del Comitè de Seguiment del Codi IAM a Catalunya. També és el segon centre sanitari que té més pacients amb infart agut de miocardi que s'han tractat amb angioplàstia primària -se'n van fer 314, l'any 2016.

A més, la sala d'Hemodinàmica de l'Hospital Joan XXIII tracta a l'any prop de 1.800 pacients i practica angioplàsties a un miler de pacients; la sala amb més activitat de tot Catalunya. El Codi infart (Codi IAM) és un protocol d'actuació urgent que comprèn l'activació d'un seguit de dispositius assistencials que permeten l'atenció urgent en la fase aguda de la malaltia, quan se sospita que un pacient té un infart i és candidat a reperfusió immediata.

 

Participació