societat

Tarragona farà un recompte de persones sensesostre i necessita 200 voluntaris

L'acció, promoguda per l'Ajuntament i diverses entitats i associacions, tindrà lloc la nit del 4 de maig | Està previst que comenci a les 23 h i acabi cap a les 2 h

per Jonathan Oca , Tarragona, 30 de març de 2017 a les 14:11 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de març de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Tarragona vol saber quantes persones sensesostre hi ha a la ciutat. Per aquest motiu, diverses entitats, associacions i la mateixa administració, han planificat un recompte a la nit del 4 de maig per saber quantes persones dormen i viuen al carrer.

Una fotografia de la situació


"Es tracta només de fer una fotografia de quina és la situació actual", ha explicat la regidora de Serveis a la persona de l'Ajuntament de Tarragona, Ana Santos, qui ha afegit que "el concepte de sensellarisme és molt ampli" però en aquesta ocasió només es pretén comptabilitzar aquest col·lectiu concret. Queda pendent fer un recompte de les persones en risc de perdre l'habitatge o els que n'han ocupat, entre altres. La consellera ha destacat que no es tracta de fer cap cens, sinó que és només un retrat d'una nit. No es demanarà cap identificació a les persones localitzades.

La fase del recompte s'emmarcaria en la primera fase de l'acció-intervenció que es pretén portar a terme. La segona consistirà en poder abordar aquesta "problemàtica habitacional" i oferir solucions. Santos no s'ha arriscat a dir una xifra estimada de persones que es podran localitzar el 4 de maig però ha dit que si es tenen en compte les de l'Operació Iglú, estaríem parlant d'unes 10 i a les quals s'hauria d'afegir les 30 que dormen a l'alberg de Sant Auguri –que està complet- i la resta que dormen en pensions de la ciutat, en places facilitades pel consistori.Voluntaris


Per poder portar a terme aquest recompte amb èxit es necessiten entre 150 i 200 persones, les quals es dividiran en grups per poder donar cobertura a les 60 zones en les quals han dividit la ciutat. Santos ha destacat que en les zones considerades amb més risc, els voluntaris aniran acompanyats per agents de la Guàrdia Urbana o membres de Protecció Civil. A més a més, ofereixen transport per anar a les zones més allunyades com els barris de Ponent o de Llevant. Aquest dijous s'ha fet una crida a la participació de tota la ciutadania. Segons els organitzadors, només cal que els voluntaris siguin majors d'edat. Aquesta acció s'emmarca en la campanya "The European End Street Homelessness".

​Està previst que l'acció de la nit del 4 de maig comenci a les 23 h des de la comissaria de la Guàrdia Urbana (carrer Pont i Gol) i acabi cap a les 2 h. Abans de començar, els voluntaris podran sopar i rebran una formació.

Els voluntaris es poden inscriure a través de la pàgina web de l'Ajuntament de Tarragona.

Els impulsors i col·laboradors del recompte 

Aquest projecte és fruit de la col·laboració de l'Ajuntament de Tarragona, amb la col·laboració de la Guàrdia Urbana i Protecció Civil, l'Institut Municipal de Serveis Social i el Pla Local d'Inclusió i Cohesió social de Tarragona han impulsat una iniciativa de ciutat conjuntament amb l'Associació Joventut i Vida, Associació Pax Mundo, Càrites Interparroquial de Tarragona, Creu Roja, ECAS, Federació d'Associacions de veïns àrea de Llevant, Federació d'Associacions veïnal de Tarragona, Federació segle XXI, Fundació Arrels, Fundació Bonanit, Fundació Formació i Treball, Càtedra d'Inclusió Social de la URV, Càtedra d'habitatge de la URV i l'Oficina de voluntariat de la URV.
 

La consellera Ana Santos, al centre, presentant el recompte, acompanyada de Jèssica Cantos i Oriol Ventura Foto: Jonathan Oca

 

Participació