1 de 10
fotodenúncia

L'incivisme no cessa a Tarragona, la campanya dels «voluminosos» no funciona

Aquesta setmana s'ha engegat una acció per conscienciar i informar sobre aquest tipus de residus | L'incivisme costa 1,6 milions d'euros a la ciutat

Un veí ha deixat el sofà davant el bloc 2 de Sant Salvador | AV Sant Ramon
per Redacció, Tarragona | 30 de març de 2017 a les 09:31 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de març de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
​L'incivisme a Tarragona s'estén per tots els barris. Segons va dir l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, el passat 23 de març, hi ha un 10% de la ciutadania que fa "bretolades i animalades" i això ens suposa un cost d'1,6 milions d'euros l'any, sense comptar amb les més de 500.000 euros que han anat destinats a campanyes informatives i de conscienciació. Tot plegat pujaria fins als 2,2 milions.

La part més important de la factura generada per l'incivisme és la que es destina a la neteja, sobretot a la recollida de tot tipus de residus dipositats fora de lloc. Fer front a aquestes accions té un cost d'uns 800.000 euros.


Fa tres dies, es va presentar la campanya "Em comprometo amb Tarragona", amb l'objectiu de conscienciar la ciutadania en la recollida de deixalles voluminoses. Segons dades proporcionades pel consistori, durant el 2016 s'han gestionat 3.302 serveis de recollida, amb una mitjana de 21 al dia i 252 punts al mes programats. Tot i així, el servei de neteja també recull un gran volum de residus llençats de manera incontrolada. De les 1.731 tones recollides l'any passat, un 80% van ser recollides de residus no programades, és a dir, 1.384 tones, que van suposar un cost addicional del servei de 371.251,35 €.

Sembla que aquesta campanya, de la mateixa manera que la sensibilització sobre l'incivisme, encara no han calat en la ciutadania perquè la presència de residus voluminosos als carrers de Tarragona no cessa. Aquest matí l'associació de veïns de la Ciutat de Tarragona des de Sant Ramon i Sant Salvador ha enviat una fotografia per denunciar aquesta falta de civisme d'algun dels seus veïns. En la imatge es pot veure com hi ha sofà "abandonat" enmig dels pins, a l'avinguda dels Pallaresos, davant el boc 2.

 

Participació