Arxivades dues denúncies contra els correbous d'Aldover

Els fets denunciats van succeir durant el primer bou embolat a l'abril i posteriorment en les festes del setembre passat

Preparatius d'un bou embolat a Aldover el passat 2013. | Ferràs, Anna / Arxiu ACN
per Redacció, Aldover | 11 de febrer de 2017 a les 18:55 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de febrer de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La delegació territorial d'Interior a les Terres de l'Ebre ha dictat l'arxivament de dues denúncies administratives presentades per AnimaNaturalis per presumptes infraccions de la llei que regula les Festes Tradicionals amb Bous en les festes d'Aldover, durant el passat mes d'abril i també el setembre passat.

Aldover va ser denunciat en el primer bou embolat de la temporada a Catalunya, el 16 d'abril, per donar inici a l'espectacle quan l´ambulància obligatòria que marca la llei encara no estava disponible, segons exposava AnimaNaturalis, perquè en ella s'hi van haver de refugiar membres de l'entitat que van ser increpades.


La resolució d'arxivament conclou que l'ambulància va acollir les animalistes per precaució i no va quedar, per tant, fora de servei. A més apunta que les membres d'AnimaNaturalis estaven fora del recinte de bous quan van ser objecte "d'amenaces i coaccions", segons exposava la seva denúncia.

L'altra denúncia administrativa arxivada es va presentar contra els organitzadors i controladors dels correbous a Aldover durant les Festes Majors del 4 de setembre, perquè, segons exposaven, els corrals no reunien les condicions necessàries per acollir els animals, ja que eren "excessivament petits" i els bous "no disposaven d'aigua per beure", descrivia la denúncia. AnimaNaturalis assegurava que els animals van romandre en aquestes condicions com a mínim entre 4 i 5 hores en un dia en què les temperatures haurien superat els 39 graus.

 

Participació