1 de 10
Neteja

Tarragona vol arribar al 50% de recollida selectiva al 2030, actualment frega el 28%

Des del consistori s'està redactant el reglament de la deixalleria de Tarragona, que podria estar llest a l'estiu | També es treballa en la redacció del reglament i de l'inventari dels abocadors il·legals

Un camió abocant el seu contingut a la planta de Botarell | Jonathan Oca
per Jonathan Oca, Botarell | 6 de febrer de 2017 a les 12:32 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de febrer de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Tarragona vol arribar al 50% de recollida selectiva de cara al 2030. Aquest matí, en una visita al Centre de gestió de residus de Botarell, la consellera de Neteja Pública de l'Ajuntament de Tarragona, Ivana Martínez, ha destacat que encara que "estem lluny d'aquestes xifres, estem contents pel ritme ascendent però s'ha de continuar treballant". Actualment la ciutat registra un 27,7%.

Martínez ha valorat positivament l'any 2016 en el qual el percentatge d'impropis se situa en un 14,7%, xifra que s'ha reduït des del 2012, que estava per sobre del 60% i atorga l'èxit a les campanyes que es porten a terme des del consistori i a les mesures que s'han pres, com per exemple fer les boques dels contenidors més petites per evitar, en un alt percentatge, que els ciutadans llencin objectes inadequadament.


Hi ha gent que no sap com ho ha de fer

La mateixa consellera confia en el fet que les xifres milloraran però també apunta que cal més educació en aquesta matèria, ja que encara que es facin campanyes "hi ha gent que no recicla bé perquè vol sinó perquè encara no sap com ho ha de fer".


Per altra banda, ha lamentat l'incivisme de la gent que deixa els objectes voluminosos al costat de les illes de contenidors de la ciutat. Durant l'any 2016 es van interposar més de 100 sancions, per imports de 100 euros. Amb aquestes multes, Martínez ha explicat que no tenen "afany recaptatori" sinó que es busca que els sancionats "passin vergonya" i que reflexionin.
 

Una màquina treballant en la gestió de residus Foto: Jonathan Oca


Abocadors il·legals i reglamanent de la deixalleria 

En aquesta mateixa visita, Martínez també ha posat de manifest que s'està enllestint el nou reglament de la deixalleria de Tarragona, que podria estar llest cap a l'estiu "però ja se sap que el procés administratiu és lent", ha recordat.

Pel que fa als abocadors il·legals, Martínez ha assegurat que ja s'ha fet la comissió tècnica i "estem a punt de començar la comissió política del regalament, al qual ens vam comprometre". Segons la mateixa consellera, també s'està mirant de fer alguna modificació per tenir més material "nostre" per poder portar a terme la neteja de l'abocador. A més, ha recordat que "continuem amb l'inventari, que sempre he defensat que és molt complicat perquè avui el neteges però potser demà ja torna a estar brut".

 

Participació