ACCIDENT FREGINALS

El conductor de l'autocar de Freginals, citat a declarar aquest divendres

Fins ara no havia prestat declaració davant el jutge

per Redacció, Amposta | 2 de febrer de 2017 a les 15:45 |
Autobús sinistrat el passat 20 de març a Freginals. | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de febrer de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El jutge que instrueix el cas de l’accident de l’autocar a Freginals, ocorregut el 20 de març de l’any passat, en què hi van morir 13 estudiants d’Erasmus, ha citat a declarar aquest divendres el conductor del bus i únic investigat pel sinistre.

Tot i que la defensa del conductor ha demanat la suspensió de les declaracions perquè l’advocat que el representa es troba afligit per una malaltia aguda, el titular del Jutjat d’Instrucció número 3, que recentment va decidir reobrir la causa penal, no ha estimat la petició i manté, si no hi ha més imprevistos, la citació per a aquest divendres.

 
El passat 9 de gener, el jutge d’instrucció va emetre una interlocutòria en què qualificava d’“essencial” la declaració del conductor, tenint en compte que la investigació apuntava a la somnolència com a possible “causa nexal” del sinistre i deixava així sense efecte l’arxivament provisional de que havia decretat l’anterior jutgessa d’aquest cas.


En la interlocutòria de reobertura, el jutge ja apuntava que calia efectuar “sense més dilació” la declaració del xòfer i determinar si “la somnolència, pel motiu que fora, i la consciència de la mateixa per l’investigat” suposen un “estímul de la gravetat” per a entendre concurrent "una eventual responsabilitat criminal".

Durant els mesos d'instrucció del cas i fins a l'arxivament provisional de la causa, el conductor no havia prestat declaració a causa del seu delicat estat de salut. En la interlocutòria d'arxivament del novembre passat, la jutgessa considerava que no hi havia suficients indicis de delicte. 

 

Participació