política

L'oposició de Salou acusa el govern municipal de mentir i tergiversar informació

C's, PP, ERC i Guanyem han denunciat públicament que l'equip de govern encapçalat per Pere Granados, que utilitza els canals de comunicació corporatius "de forma partidista" | Ratifiquen el seu suport a les subvencions de les colles i entitats que participaran al Cós Blanc

per Redacció , 31 de gener de 2017 a les 19:58 |
Mario Garcia (PP), M. Reyes Pino (C's), A. Boquet (ERC) i V. Macías (Guanyem) en roda de premsa aquesta tarda | ERC
Aquesta informació es va publicar originalment el 31 de gener de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
​Els líders dels partits que estan a l'oposició a l'Ajuntament de Salou ratifiquen el seu suport a les subvencions de les colles i entitats que participaran al Cós Blanc i acusen l'equip de Govern de mentir. ERC, C's, PP i Guanyem denuncien que "el govern municipal manipuli la informació, utilitzi de forma partidista els canals de comunicació corporatius i no sigui transparent".

Segons els portaveus dels grups de l'oposició - M. Reyes Pino (Cs), Mario García (PP), Alexandre Boquet (ERC) i Vicente Macías (Guayem)- l'equip de govern , encapçalat per Pere Granados, va mentir en un comunicat enviat per la Regidoria de Cultura, en el qual s'afirmava que l'oposició no recolza les subvencions a les colles i entitats que participen al Cós Blanc. A més, reclamen que volen veure el nou conveni de subvencions per a la participació de les colles locals, ja que ningú els hi ha facilitat.


En l'escrit que denuncia l'oposició, M. José Rodríguez, regidora de festes, manifestava que "si ja és incomprensible que es voti en contra de la concessió d'aquests ajuts a les colles del Cós Blanc, que serveixen per sufragar despeses en el muntatge de les seves carrosses i realització de les seves disfresses; molt més greu i irresponsable és que es critiqui i denunciï, com ha fet la regidora Reyes Pino, a qui facilita les ajudes a les colles". A propòsit d'això, Rodríguez etziba a Pino que "no hauria de faltar a la veritat, perquè com bé sap i coneix no hi ha hagut falta de previsió" en la concessió d'ajuts.

Això no és tot, Rodríguez apuntava que "qui ha tingut la voluntat de posar en perill la celebració del Cós Blanc és precisament qui s'oposa a l'ajuda municipal i qui, a sobre, surt al pas criticant a aquells que s'han esforçat a buscar formes que permetin el pagament dels ajuts, malgrat els obstacles i objeccions posats des d'Intervenció" i va afegir en referència a les dures crítiques de Pino "que ha aprofitat per fer una fàcil, demagògica i injusta" crítica de la situació.


El contraatac de l'oposició a aquestes paraules ha estat posar de manifest que "la deixadesa i mala gestió" d'aquest esdeveniment per part de la regidoria de Cultura i Festes, encapçalada de Rodríguez i etziben al govern que "tots els ciutadans coneixen la data de la Festa Major de Salou", per la qual cosa titllen d'"incongruent" que la regidoria asseguri que feia mesos que treballava en aquest tema i "presentin el punt de l'aprovació del nou conveni una setmana abans de l'inici de les festes". A més, ha rebutjat les presumptes pràctiques del consistori de tergiversar la informació i enfocar-la com a l'equip de govern li va millor. 

Després del foc creuat d'acusacions, l'oposició ha volgut deixar clar que "estem a favor de les ajudes a les entitats i en contra del model del nou conveni, les formes en les quals s'ha creat formes i el fons del mateix".

 

Participació