Els col·legis professionals celebren el Dia Europeu de la Mediació organitzant diferents actes a Tarragona

El COPEC ha presentat un estudi sobre la mediació a la seu del col·legi a la Rambla Nova | El COPC, el CEESC, l'ICAT i el TSCAT també han commemorat aquest dia

Josep Armengol, Rosa Rodríguez, Joan Gamero i Jèssica Casas, membres de la Junta del COPEC | COPEC
per Redacció, 21 de gener de 2017 a les 19:52 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de gener de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
​​Els col·legis professionals de Tarragona es bolquen amb la celebració del Dia Europeu de la Mediació. Aquest dissabte al migdia, la seu del Col·legi de Pedagogs de Catalunya (COPEC), ubicada a la Rambla Nova, ha acollit la presentació de l'estudi "Explicitació de les competències de les persones mediadores en els plans de formació", elaborat pel grup de treball de mediació del mateix col·legi.

En aquest estudi es posa de manifest que les competències vinculades al coneixement teòric de la disciplina, així com les que es basen en el seguiment del conflicte, estan prou explicitades però no és així amb les competències professionals que ha de tenir el mediador, ja que en els programes no queden garantides de forma suficient.


Més mediació

La delegació de Tarragona del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya va organitzar el passat dijous un acte dedicat a la mediació penitenciària, a càrrec d'Aidà Allmiral Serra, qui va compartir experiències de mediació i gestió de conflictes desenvolupades als centres penitenciaris de Catalunya.


El mateix dia, l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Tarragona (ICAT) va commemorar el Dia Europeu de la Mediació oferint informació i orientació a la mediació a les seus que té situades als Jutjats de Tarragona, Valls i El Vendrell.

Per altra banda, la delegació de Tarragona del Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC) parlarà de la mediació comunitària en un acte que es portarà a terme a la URV el pròxim dilluns. Estudiants i professionals podran parlar i debatre sobre la mediació i la seva pràctica social i professional.


Aquesta setmana el Servei d'Informació de la Mediació (SIM) del Col·legi Oficial de Treball Social (TSCAT) ha estat actiu i obert a la ciutadania i als professionals per donar resposta a tots els dubtes i consultes sobre la mediació. 
 

Acte sobre la mediació penitenciària del COPC de Tarragona Foto: COPC Tarragona


 

 

Participació