barris

La Floresta reclama actuacions al seu local social i més voluntat política

Des de l'Associació de Veïns del barri són conscients que no hi ha diners per a tots els barris però recorden que no "demanem ni un pavelló ni una piscina"| Reclamen més seguretat | Els barris se senten "oblidats" per part de l'Ajuntament

per Jonathan Oca , Tarragona, 5 de gener de 2017 a les 08:58 |
La floridura no només està al passadís, ja ha traspassat a alguna habitació | Jonathan Oca
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de gener de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Parets amb floridura i humitat, portes podrides, plaques del fals sostre foradades, goteres i instal·lacions elèctriques obsoletes, en aquestes condicions està el local social de La Floresta. L'edifici on està ubicat té més de 35 anys i mai s'ha fet una actuació per a pal·liar un dels principals problemes, la humitat que, tal com apunta el president de l'Associació de Veïns, Miguel Ángel Cruz, prové de les goteres del sostre. Només amb aquesta reparació s'evitaria que l'edifici s'anés degradant més i es podrien sanejar les parets.

Segons ha explicat a NacióTarragona el mateix Cruz, durant els primers mesos d'aquest 2017, un regidor del govern municipal els ha assegurat que "alguna cosa faran" en el local social. El president diu que "per petita que sigui serà benvinguda "perquè ja es veu com està".


Per altra banda, Cruz afirma que els barris "ens sentim una mica oblidats" i ara encara més "sense la figura del regidor de barri". "És el pitjor que podien haver-nos fet perquè com a mínim parlàvem directament amb algun representant de l'Ajuntament, ara no és així", lamenta el president dels veïns de la Floresta.

Aquest vespre rebran a ses Majestats els Reis d'Orient a la sala d'actes del local social però abans hauran de canviar tres o quatre plaques del sostre que estan foradades i tancar i assegurar algunes portes perquè no hi hagi cap ensurt a causa del seu mal estat.

 

Hauran de canviar plaques del sostre abans de l'arribada dels Reis d'Orient a la sala d'actes Foto: Jonathan Oca


Les demandes


"No volem ni pavellons, ni piscines ni un gimnàs, només volem una pista on la canalla pugui anar a jugar a pilota", expressa amb rotunditat el líder veïnal, qui afegeix que "els nens a la plaça no poden jugar perquè molesten la gent que hi ha asseguda als bancs o als veïns i a la Rambla tampoc perquè hi ha gent passejant, posin on es posin els diuen que molesten i ells no saben què fer ni on anar". És conscient que no hi ha diners i que Tarragona té molts barris però "a vegades ja no són els diners el que necessitem sinó que ens agradaria veure voluntat política per part de l'Ajuntament". Tal com va avançar aquest diari, alguns veïns del barri van portar a terme una iniciativa que va tenir "cost zero". Un grup de jubilats va construir unes pistes de petanca a les quals hi ve gent d'altres barris a jugar.

Cruz denuncia que fa set anys que Foment va instal·lar fanals al carrer entre el camp de futbol i el local social i "encara no les han encès, els passos de vianants tampoc estan pintats en aquesta zona i els cotxes passen massa ràpid. Aquest tram és un perill" afirma. Per solucionar aquest tema, han demanat a l'Ajuntament que instal·li reductors de velocitat.

Una altra de les demanades veïnals són que les jardineres no hi ha flors. Bé, segons el president de l'associació, fa vuit anys que es van construir i "mai n'hi ha hagut cap, ja les hem demanat infinitat de vegades però res de res".

Pel que fa a la neteja, destaquen la tasca dels treballadors de FCC i denuncien l'incivisme per part d'alguns veïns, sobretot pel que fa al tema dels excrements de gos.

A banda d'això, reclamen que es treguin els contenidors soterrats de davant l'escola -com passava amb Torreforta-, ja que estan instal·lats just a la porta del centre escolar, "a banda de la mala imatge, la pudor és insuportable".

Seguretat

Els veïns reclamen més presència policial, ja que no hi ha la sensació de seguretat. Tot i que no és un barri problemàtic ni amb molts fets delictius, durant la nit de Cap d'Any, van entrar a robar a dos pisos i segons Cruz, també van robar en altres zones de la ciutat. Els veïns de la Floresta volen veure més patrullatge de la Guàrdia Urbana de Tarragona i dels Mossos d'Esquadra pel barri.
 

Algunes portes i finestres estan completament podrides i suposen un risc per les persones Foto: Jonathan Oca

 

Participació