joventut

L'Oficina Jove del Tarragonès atén més de 9.000 consultes durant el 2016

El treball, el programa europeu Garantia Juvenil, educació i formació, salut i esports i lleure, entre les principals consultes dels joves

per Redacció , 4 de gener de 2017 a les 08:07 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de gener de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

L'Oficina Jove està ubicada a la plaça Ipmerial Tarraco 1 Foto: Aj. de Tarragona


L'Oficina Jove del Tarragonès ha atès 9.218 consultes de 5.446 joves d'entre 14 i 35 anys durant el 2016. L'equipament té un àmbit comarcal i adreça els seus serveis a joves per tal de potenciar-ne la seva autonomia mitjançant la informació, assessorament, orientació i acompanyament de manera integral i propera.


Les cinc temàtiques que han concentrat la majoria de les consultes durant l'any passat han estat relacionades amb el treball, el programa europeu Garantia Juvenil, educació i formació, salut i esports i lleure.

Les dades recollides durant el 2016 indiquen que la majoria dels usuaris són de Tarragona ciutat, un 68% de les consultes ateses són de persones procedents del centre i dels barris de Ponent. El servei és molt ben valorat per tots els seus usuaris i un 95% dels que reben atenció el recomanen a persones conegudes. L'Oficina Jove del Tarragonès ofereix atenció, informació i assessorament sobre educació i formació, cultura, lleure, mobilitat, turisme, entre altres.


A més, el Servei de Treball ofereix orientació per a trobar feina: fer un currículum, preparar una entrevista de feina, buscar feina per internet o inscripcions a la borsa de treball, entre altres. El servei de Salut dóna resposta a qüestions sobre sexualitat, alimentació, drogues, addiccions, entre altres. El Servei de Garantia Juvenil informa i realitza inscripcions al programa Garantia Juvenil que va adreçat a persones joves de 16 a 29 anys (inclosos) que no estudien ni treballen.

L'Oficina, fruit del conveni entre la Generalitat de Catalunya, el Consell Comarcal del Tarragonès i l'Ajuntament de Tarragona en el marc de la Xarxa Nacional d'Emancipació Juvenil, està ubicat a la Plaça Imperial Tarraco, 1.

 

Participació