laboral

La CGT denuncia «amiguisme i endollisme» a la borsa de treball de l'ICS

Els sindicalistes lamenten que les avaluacions dels càrrecs superiors siguin "subjectives" | També rebutgen que els treballadors hagin de justificar més hores de feina i els demanen el nivell D de català i el C2 d'anglès

per Jonathan Oca, Tarragona , 13 de desembre de 2016 a les 16:58 |
Representants sindicals de la CGT han denunciat la situació actual al hall de l'Hospital Joan XXIII | Jonathan Oca
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de desembre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Federació de Sanitat de la CGT Catalunya denuncia "l'opacitat" de la borsa de treball de l'Institut Català de la Salut (ICS). Segons els sindicalistes, aquest tipus de borsa es basa en "l'amiguisme" i alerten de la renovació del "pacte" entre l'Administració i els sindicats UGT i SATSE que encara empitjora més les condicions laborals dels treballadors de la salut pública.

Agustí Aragonès, membre de la CGT a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona, ha rebutjat el fet que les decisions les prenguin els membres de la mesa sectorial, ja que són "quatre buròcrates que només han vist un hospital per televisió i per part dels sindicats, persones amb corbates que fa 20 anys que no treballen". Aquesta borsa -la qual consideren que vulnera els principis constitucionals d'igualtat, mèrit i capacitat- té el suport dels sindicats que formen part de la mesa sectorial, UGT i SATSE.


En un acte organitzat al hall de l'hospital de Tarragona, Ildefonso García, secretari general de la Federació de Sanitat de la CGT a Catalunya, ha destacat que aquesta borsa de treball "precaritza tots els tipus de contractació que es faci" i avisa que un 40% de la plantilla de l'ICS, almenys uns 15.000 treballadors, té contracte d'interí eventual i a més, dins de l'eventual té contracte de mes a mes, de dies o inclús per hores. "Amb una nova renovació del pacte –acord de la mesa sectorial- si volen treballar i seguir sumant punts, els treballadors hauran de justificar més hores de formació, tenir el nivell D de català i també el nivell C2 d'anglès", lamenta García, qui afegeix que "la professionalitat en si no es valora ni es té en compte, no té compensació". Tot aquest conjunt de punts negatius acaba rebotant, segons els sindicalistes, en els usuaris.

A banda dels contractes, els membres de la CGT posen de manifest que en el Pla d'Ordenació de Recursos Humans (PORH) de l'ICS per al període 2016-2020, s'estima que un 30% de la plantilla ja es podria jubilar. Això vol dir que, "la plantilla s'hauria de renovar", ja que el 70% de plantilla restant no podria absorbir ni cobrir totes les tasques que desenvolupen i tampoc seria el més adequat perquè es destruirien llocs de treballs. Des del sindicat consideren que s'haurien de presentar concursos d'oposicions lliures però  afirmen que de moment "l'ICS no té gens d'interès a treballar per cobrir aquestes places". Amb això "estan aconseguint desmantellar la sanitat pública i que els usuaris s'hagin de buscar mútues o alternatives d'aquest estil. No hem d'abaixar la guàrdia i s'ha de defensar la sanitat, per als usuaris i pels treballadors", sentencien.
 

La borsa de treball de l'ICS, segons la CGT Foto: Jonathan Oca


El PORH de l'ICS, publicat el passat 11 de maig al DOGC, va ser negociat a la Mesa Sectorial de Negociació de Sanitat pels representants de l'Administració i de les organitzacions sindicals UGT i SATSE, els "grocs", segons la CGT que els reclama que haurien de dir que no a aquesta borsa de treball i "negociar una cosa millor". La CGT no té presència en aquest espai perquè no ha aconseguit prou representants.


Per la seva banda, Lluís Segura, treballador de l'Atenció Primària de Lleida, reclama que es deixi de banda "l'endollisme i l'amiguisme" i que es valorin els mèrits dels treballadors en les avaluacions que han de fer les persones que ocupen càrrecs superiors a les altres. El lleidatà lamenta que siguin "subjectives". A proòsit d'això, ha explicat que una companya seva, que ocupava el cinquè lloc de la llista, va passar a ocupar el lloc 200 perquè va posar en dubte una actitud d'un supervisor i d'un adjunt. Aquest fet va provocar que "l'avaluació no fos favorable". 

 

Participació