política

La CUP alerta que les finques de les Gavarres no es poden vendre per recuperar la Font dels Lleons

Els anticapitalistes diuen que la Generalitat ha emès un informe desfavorable a la permuta dels terrenys

per Jonathan Oca, Tarragona | 28 de novembre de 2016 a les 13:56 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de novembre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
​La CUP denuncia que les dues finques de titularitat municipal que hi ha situades al polígon de Les Gavarres no es poden vendre. Segons els cupaires, el govern vol vendre aquests terrenys públics per pagar indemnitzacions als propietaris de la Font dels Lleons i alerten que la Generalitat de Catalunya ha emès un informe desfavorable a la permuta que el Consistori tarragoní té sobre la taula com a una possible solució per a les restes arqueològiques romanes. Els regidors a l'oposició destaquen que les finques de les Gavarres han d'anar destinades a ús públic, ja que es van aconseguir per cessió obligatòria.

Segons la portaveu del grup municipal, Laia Estrada, l'operació per recuperar aquestes restes romanes implicava vendre aquestes finques, per 4 milions d'euros (a través de subhasta). Amb aquest informe, "que queda clar que les finques de Les Gavarres no poden canviar de qualificació", és a dir, no poden passar de bé públic a bé patrimonial.


Una solució a aquesta problemàtica, segons els anticapitalistes és expropiar la Font dels Lleons als propietaris actuals. Aquesta expropiació vindria motivada perquè, segons apunten, "es tracta d'un bé d'interès arqueològic que és museïtzable i en cap cas una permuta no respon a cap interès del Consistori ni tampoc de la població tarragonina".
 

 

Participació