L'aigua de Banyeres del Penedès «es troba en perfecte estat» segons l'alcade

El govern matisa que les analítiques que s'han fet són per determinar els components dels fangs abocats a l'antiga pedrera, sense que hi hagi risc de contaminació

per Redacció , 21 de novembre de 2016 a les 11:44 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de novembre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Banyeres del Penedès ha matisat la informació facilitada els últims dies respecte a ls abocaments de fangs prop de l'aqüífer que abasteix el municipi i ha assegurat que l'aigua "es troba en perfecte estat i és totalment potable".

L'alcalde, Amadeu Benach, ha assegurat que les analítiques que s'estan realitzant són per determinar la composició dels tipus de fangs abocats a l'antiga pedrera i concretar com se n'ha de fer la retirada. Benach suavitza així les declaracions del primer tinent d'alcalde i regidor de Medi Ambient, Lluís Inglada, que divendres advertia del risc de contaminació de l'aigua per culpa d'uns abocaments de fangs presumptament irregulars a la zona coneguda com 'La Saldonera'.


Inglada va recordar que els vessaments s'havien produït al punt on transcorre l'aqüífer Sorres de Santa Oliva, que proporciona aigua de boca als municipis de Banyeres del Penedès i Santa Oliva. La proximitat amb l'aqüífer, va advertir el regidor, podia suposar un cas de contaminació de l'aigua d'ús diari. Amb tot, l'alcalde ha desmentit aquest extrem.

Un cop descartat qualsevol problema de salut pública, sí que continua vigent la denúncia que el consistori va fer a la Fiscalia de Medi Ambient contra l'empresa propietària de l'antiga pedrera per un presumpte delicte de contaminació mediambiental.

 

Participació